Projekt Turizmu pomaga lastna glava

V šolskem letu 2022/2023 Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisujeta 37. državni festival Turizmu pomaga lastna glava.

Letošnja tema festivala je ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM, saj sta šport in rekreacija pomemben segment turističnega sektorja.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Mentorji: Albreht Irena, Leban Urška, Velišček Erika

Za 37. državni festival TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki je letos potekal na temo “športna doživetja bogatijo mladinski turizem”, so naši učenci 9. razreda (Pija Paravan, Zarja Krajnik. Veronika Velikonja, Taja Mahkovič, Maša Petejan, Naida Hasinović, Eva Marvin, Sara Bizimoska, Jakob Cijan Kante), pripravili projektno nalogo z naslovom Dve mesti – eno srce, pohod prijateljstva. Učenci so se povezali z Javnim zavodom za šport Nova Gorica, soorganizatorjem Pohoda prijateljstva, ki poteka med dvema obmejnima mestoma. Z njihovo pripravljenostjo za sodelovanje so predstavili pot, ki ima že začrtani trasi, daljšo (12 km) in krajšo (6 km), dodali pa so še nekaj novega in zanimivega. S pomočjo nalog, ki jih lahko udeleženci pohoda rešujejo preko spletne aplikacije CŠOD Misija, postane pot ne samo rekreativna, temveč tudi poučna.

Projektno nalogo si lahko ogledate na povezavi: projektna naloga

Učenci so izdelali tudi reklamni letak. Vabljeni k ogledu s klikom na spodnjo sliko!

 

 

 

 

 

 

 

 

Menotrice: Albreht Irena, Leban Urška, Velišček Erika

Za 36. državni festival TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki je letos potekal na temo Voda in zdravilni turizem so naši učenci 8. in 9. razreda (Jakob Cijan Kante, Eva Marvin, Sara Bizimoska, Veronika Velikonja, Taja Mahković, Zarja Krajnik, Maša Petejan in Monika Krsteva), pripravili projektno nalogo z naslovom Smaragdni opus. Smaragdni opus je tematska pot ob reki Soči, ki ponuja različne delavnice in je primerna za otroke, odrasle in starejše.
Vabljeni tudi na našo spletno stran, kjer je pot podrobneje predstavljena: https://sites.google.com/view/smaragdni-opus/domov

Projektno nalogo si lahko ogledate na povezavi: projektna naloga

Menotrice: Angelika Koncut Žorž, Barbra Trampuž, Adrijana Perkon

Za 35. državni festival TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki je letos potekal na temo Moj kraj, moj chef so naši učenci 7. in 8. razreda (Jakob Cijan Kante, Eva Marvi, Sara Bizimoska, Veronika Velikonja, Taja Mahković, Lara Gregorič, Veronika Koren in Monika Krsteva), pripravili projektno nalogo z naslovom FEGriN Praln. Na edinstven način so združili stare goriške jedi in čokolado, njihov okus vas popelje v goriško kulinariko naših babic in dedkov. Da bi turistični produkt bil čim bolj dovršen so učenci in mentorice k sodelovanju povabili našega nekdanjega učenca kuharskega chefa Tina Hadžića Žorža.

V obliki čokoladnih bonbonov so goriške jedi približali vsem, ki želijo poskusiti nekaj novega in edinstvenega s pridihom čokolade.

Vabimo vas, da si PROJEKTNO NALOGO ogledate in seveda navijate za našo šolo, ki se bo tokrat predstavila na spletni tržnici v petek, 23. aprila 2021 ob 12. uri.

Menotrice: Angelika Koncut Žorž, Barbra Trampuž, Helena Cizej

Dostopnost