Federacija izobraževalnih omrežij EDUROAM

Vir: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/ 

 

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Študenti, učenci, pedagogi, raziskovalci in drugi lahko uporabljajo vsako brezžično omrežje eduroam, v Sloveniji ali tujini. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in to ne glede na to kje: na domači ustanovi ali na primer na Univerzi v Edinburgu.

Uporabniški račun za dostop do varnega omrežja eduroam upravičencu dodeli njegova matična organizacija. Za povezavo potrebujete mobilno napravo in ustrezno programsko opremo, ki morata biti za vzpostavitev povezave ustrezno nastavljeni. Reševanje zapletov pri povezljivosti in ostalo tehnično pomoč uporabnikom nudijo njihove matične organizacije. 

 

 

Kje vse lahko dostopam na internet prek Eduroam?

Na Arnesovi strani je seznam in zemljevid slovenskih organizacij, ki podpirajo omrežje Eduroam, lahko pa preverite tudi kje vse se lahko povežete po svetu.

Kako pridobim dostop v Eduroam?

Vsi učenci Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica imajo možnost pridobiti dostop do brezžičnega omrežja.

Storitev se vključi na željo posameznika oziroma ob pridobljenem soglasju (privolitvi) za upravljanje E-Identitete. 

Kako povežem moj računalnik ali mobilni telefon v Eduroam?
Samodejna namestitev stacionarnega ali prenosnega računalnika

S klikom na POVEZAVO se vam bo odprlo okno, ki bo samodejno preverilo vaš operacijski sitem. Izberite “prenesite svoj nameščevalnik eduroam®” in sledite navodilom.

Samodejna namestitev mobilnega telefona

Vaš mobilni telefon mora omogočati branje QR kod. Spodnjo QR kodo s telefonom “preberete” in sledite navodilom. Pri sebi morate imeti podatke AAI identitete (uporabniško ime in geslo).

Računalničar org. info. dejavnosti na šoli je Milan Podbršček. 

Dostopnost