Danes, 20.1.2023, smo učenci 8.c bili na vrsti za kiparske delavnice. V šolo smo morali prinesti das maso, nato nam je učiteljica posodila leseno desko, lonček ter leseno modelirno palčko.

Začeli smo z gnetenjem in nadaljevali z oblikovanjem mase v človeško skulpturo, ki je morala imeti roke, noge, glavo in trup. Proces dela nam je vzel 2-3 šolske ure.

Čas je šel mimo hitro, saj smo se ob delu zabavali. Jaz sem naredila kipec ženske, ki se sonči.

Ela Elizabeta Valentinčič, 8.c

Danes smo imeli tehniški dan pet šolskih ur. Najprej smo delali človeško figuro iz das mase. Pomagali smo si z modelirko, zraven pa smo imeli še lonček z vodo. Vodo smo s prsti nanašali na das maso, da se ni posušila.

Jaz sem naredila žensko, ki naj bi imela skrčene noge, vendar mi na koncu ni uspelo in sem jo naredila v ležečem položaju.

Manca Dakskobler, 8.c

Danes smo imeli kiparske delavnice. Na začetku ure smo dobili navodila in nato nam je učiteljica dala podlago, modelirko za oblikovanje kipa in lonček z vodo za glajenje.

Kip smo delali iz das mase, jaz sem imela maso bele barve. Motiv je bil človeško telo. Narediti smo ga morali iz enega kosa, kar meni ni preveč uspevalo.

Moj kip mi ni bil preveč všeč, saj je bil krhek in ves čas se je nagibal nazaj.

Lorelei Ličen, 8.c

Dostopnost