Na dan četrtka, 17.11. 2022, smo v 7.b imeli kiparske delavnice. Prvo šolsko uro smo poslušali učiteljico, kako je predavala o kiparskih (plastičnih) delih. Nato nam je razložila, kaj bomo delali in na kakšne načine lahko našo votlo plastiko oblikujemo (s kačicami, s trakovi, iz kepe das mase in plošče). Potem nam je razdelila vse potrebne pripomočke in pričeli smo z delom.

Sama sem se odločila, da bom naredila posodico valovite oblike iz kačic. Ko sem dokončala, sem na njo pritrdila mišja ušesa in narisala smrček in oči. In tako je bila moja miš končana.

Za relief sem v pozitivu izdelala vrtnico s steblom in listom in rob lepo okrasila.

Lana Tavčar, 7.b

V četrtek, 17.11 2022, smo imeli kiparske delavnice. Najprej nam je učiteljica 1. šolsko uro razložila, kako bo delo potekalo (kakšne vrste kipov poznamo, kako jih oblikujemo…). 2. šolsko uro pa smo se dela lotili.

Najprej sem iz das mase oblikovala kvadrat, katerega sem potem dekorirala z zvezdicami in pikicami, nanj pa sem potem postavila tri manjše kačice. Vse sem pogladila z malo vode in še malo dekorirala z različnimi vzorci.

Nato pa sem izdelala relief na plošči v obliki ovala z motivom trte z grozdjem.

Špela Turel, 7.b

V četrtke, 17.11. 2022, smo imeli kiparske delavnice. Najprej smo eno uro poslušali učiteljičino razlago o tem, kaj bomo delali. Naslednji dve uri smo delali vazo, ki sem jo lepo okrasila. Mislim, da mi je kar uspela. Potem pa smo nadaljnji dve uri ustvarjali relief. Jaz sem izdelala rožice.

Bilo je zelo zabavno.

Kim Klemenčič, 7.b

V četrtek, 17.11 2022, smo imeli kiparske delavnice. Najprej sem iz das mase naredil kepo, nato sem v prstom naredil krog in potem še po svoje oblikoval. Nato sem iz dodatne das mase naredil kitko in jo postavil okrog kroga.

Za drug izdelek sem zvaljal das maso in jo obrezal v pravokotnik. Nato se zvaljal kroglice in jih postavil na pravokotnik ter izdelal grozd. Potem sem dodal še list in steblo.

Urban Kobal, 7.b

V ponedeljek, 21.11. 2022, smo kot prvi izdelek izdelovali posode iz das mase. Jaz sem izdelala lonček za svinčnike in podobno. Najprej sem izdelala podlago, nato pa izdelovala trakce in jih polagala enega na drugega. Ko je bil izdelek končan, sem v notranjosti narisala še vzorčke, da sem izdelek polepšala.

Za drugi izdelek sem iz das mase naredila pravokotno podlago za relief z motivom grozdja z listi in deblom.

Na koncu sem bila s svojima izdelkoma zadovoljna.

Ajda Stare, 7.a

V ponedeljek, 21.11. 2022, smo imeli tehniški dan. Najprej smo eno uro poslušali učiteljico, ker nam je razlagala snov. Potem smo izdelali dva kiparska izdelka iz das mase.

Najprej sem za izdelek votle plastike naredila osnovno ploskev, potem pa das maso zvaljala in v obliki kačic položila eno na drugo.

Za drug izdelek v obliki reliefa sem si izbrala motiv grozdja. Naredila sem ploskev, na kateri sem pritrdila palico in grozdne jagode ter listke.

Ana Apat, 7.a

V ponedeljek, 21.11.2022, smo imeli tehniški dan – izdelovanje iz das mase. Najprej smo poslušali učiteljico in nato začeli izdelovati kiparske izdelke. Jaz sem se odločila izdelati posodico, ki sem jo lepo okrasila z zvezdami.

Za motiv reliefa pa sem izbrala vrtnico, ki sem ji dodala steblo z dvema listoma, namesto trave pa sem na dnu naredila pikice.

Lia Novak, 7.a

Dne 23.11. 2022 smo imeli kiparske delavnice in imel sem se zelo lepo.

Najprej nam je učiteljica razložila učno snov o modeliranju, nato pa smo morali sami s pomočjo modelirke, čipke, lončka in lesene podlage narediti svoj lonček ali krožnik iz das mase. Jaz sem izdelal lonček. Najprej sem naredil podlago, nato pa sem s trakovi naredil obliko lončka in dodal še ročaj, na koncu pa naredil še različne vzorčke, da je lonček izgledal lepši.

Izdelal se tudi relief z motivom grozdja

Moja izdelka sta mi zelo všeč in sem z njima zadovoljen. Danes sem se tudi veliko novega naučil in upam, da bom imel še veliko kiparskih delavnic.

Blaž Mozetič, 7.c

23.11. 2022 smo imeli kiparske delavnice. Izdelovali smo votlo plastiko in sicer naredil si lahko vazo, šalčko, ali krožnik. Na začetku ure je učiteljica povedala stvari o kiparjenju.

Imela sem rdečo das maso, iz katere sem izdelala manjšo skledico. Izgledala je kot pošast, ki sem ji dodala še lovke. Pri delu sem potrebovala pripomočke in sicer podlago, na katero sem dala das maso, lonček z vodo za vlaženje das mase in modelirko. Izdelava skledice se mi je zdela super, saj jo bom uporabila za razne stvari.

Za drugi izdelek sem izdelala relief z motivom cveta vrtnice s tremi lističi.

        Klara Brankovič, 7.c

V sredo, 23.11. 2022, smo imeli kiparske delavnice. Izdelovali smo vaze, krožnike, šalčke, škatlice… Jaz sem se odločila za krožnik. Uporabljala sem das maso, leseni nožek, valj in kozarček. Z njim sem oblikovala krožnik.

Najprej sem das maso razvaljala, potem sem jo oblikovala v krog in na koncu odtisnila vzorce na das maso. Nato sem maso obrnila, postavila na lonček in pustila, da se posuši. Večkrat sem morala popravljati, na koncu pa mi je končno uspelo.

Za relief sem najprej zvaljala ploščo in na njej naredila motiv trte in grozda.

Bilo je zelo zanimivo izdelovati kiparske izdelke.

Lara Kovačević, 7.c

Dostopnost