Na šoli smo v okviru evropskega tedna zmanjševanja odpadkov med 21. in 25. 11. 2022 organizirali dve akciji: zbiralno akcijo tekstila za živali v zavetiščih in zbiralno akcijo tekstila za izdelavo BOŽIČNIH okraskov. Obe akciji sta bili zelo uspešni, saj smo skupaj zbrali 36 kg tekstila. 

Za živali v zavetiščih so učenci in zaposleni poleg tekstila prinesli tudi nekaj hrane, pripomočkov in igrač za štirinožne prijatelje. Povezali smo se s z novogoriško poslovalnico trgovine za živali Mr. Pet, kjer skozi celo leto zbirajo tekstil za živali zavetišča Horjul. Zbran tekstil smo predali v petek, 2. 12. 2022. Verjamemo, da bodo oskrbniki in živali veseli našega prispevka.

Tekstil, ki smo ga zbrali za namen ponovne uporabe, smo učiteljice najprej pregledale in izbrale tisto, ki je bilo primerno za ponovno uporabo – izdelovanje božičnih okraskov iz blaga. Učiteljice smo iz blaga izrezale oblike (smrečice in srčke), ki so jih učenci sešili skupaj in okrasili z raznimi dodatki (gumbi, perlice, našitki). Izdelke bomo 6., 7. in 8. 12. 2022 ponudili na šolskem prazničnem bazarju.

Iskrena hvala vsem učencem in zaposlenim, ki ste sodelovali pri obeh akcijah.

Dostopnost