Letošnji Dan slovenske hrane bomo obeležili v petek, 18. novembra s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.  Želimo, da bi ta dan bil za otroke poseben praznik.

Zajtrk bo sestavljen in polnozrnatega kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Tudi tokrat bomo vsa živila zagotovili iz lokalnega okolja.

Osrednja tema, ki jo bomo letos posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki, zato letošnji zajtrk poteka pod sloganom Zajtrk z mlekom – super dan.

Na ta način želimo tudi v šolah ozaveščati mlade, starše, vzgojitelje in druge o prednostih in pomenu domače lokalno pridelane hrane ter o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad.

Poudariti želimo tudi pomen pravilnega ravnanja z odpadki, ki nastanejo pri vsakodnevnih dejavnostih, racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in pomenu gibanja ter športnih aktivnostih v vsakdanjem življenju.

Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen VSEM otrokom, tudi tistim, ki na malico niso naročeni.

Učenci od 6. do 9. razreda bodo zajtrk zaužili skupaj z razrednikom v času razredne ure ob 7.45.  Učenci od 1. do 5. razreda pa bodo zajtrk zaužili prvo šolsko uro.

Svetujemo, da starši sami presodite, koliko in kaj bodo otroci zajtrkovali doma pred prihodom v šolo.

Dostopnost