Za lažjo pripravo na šolo v naravi vam pošiljamo okvirni seznam opreme za petdnevno bivanje v Cerknem:

  • perilo in obleka: spodnje perilo za pet dni, nogavice, več majic s kratkimi rokavi, pižama, kratke in dolge hlače, pulover (v primeru slabega vremena), vetrovka, dežnik
  • športna oprema: trenirka, športne hlače in športna majica (za športne dejavnosti), dvojne kopalke, dve večji brisači ali kopalni plašč, očala za plavanje (za plavanje), pokrivalo – kapa za zaščito pred soncem (za pohode)
  • obuvala: športni copati, copati – natikači za po hotelu, plastični natikači za v bazen, čevlji za pohode
  • pribor za osebno higieno: zobna ščetka in zobna pasta, milo, glavnik, papirnati robčki,krema ali mleko za sončenje, vrečka za umazano perilo, sušilec za lase (kdor ima možnost), brisače in posteljnino dobijo v hotelu, sprej proti klopom
  • dokumenti: kartica zdravstvenega zavarovanja
  • posebnosti: osebna zdravila, če jihotrok potrebuje, posebna prehrana, individualne težave (posvet z razrednikom)
  • za razvedrilo: družabne igre, knjiga
  • za učenje: peresnica s pisalnim priborom, zvezek ali beležka, baterija ali naglavna svetilka

Vse potrebščine naj bodo v potovalni torbi. Prtljago naj otrok pripravi sam ali jo pripravite skupaj z otrokom, da bo vedel, kaj ima v potovalki. Stvari lahko tudi označite. Na vrhu potovalke naj ima otrok pripravljene kopalke, brisačo in natikače za v bazen, saj bomo takoj po prihodu v hotel odšli v bazen.

Pred odhodom od doma naj otrok zajtrkuje. Če pa mu je na avtobusu rado slabo, naj  vzame tableto proti slabosti (ne pozabite na tableto proti slabosti za povratek domov). Za vse učence bomo imeli tudi šolsko malico, ki jo bomo nekje na poti pojedli.

Po vaši presoji naj ima otrok s seboj nekaj žepnine, vendar ne več kot 5 eur.

Otrok naj mobilni telefon pusti doma, v kolikor bo potrebno, vas bomo poklicali. Za nujne klice, lahko pokličete na šolski mobilni telefon (040 825 080).

Naša želja je, da bi bilo bivanje v šoli v naravi prijetno, da bi se učenci počutili varno ter si pridobili veliko plavalnih in drugih izkušenj. Vas starše zato prosimo, da se s svojim otrokompogovorite o primernem obnašanju, s katerim ne bo ogrožal sebe in varnosti drugih otrok. Učenci so dolžni upoštevati navodila učiteljev, pravila hišnega reda, ki veljajo v hotelu Cerkno in pravila kopališkega reda. V kolikor pride do večjih kršitev, ste starši, na poziv učitelja, dolžni priti svojega otroka iskat.

Morebitna dodatna vprašanja lahko pošljite na elektronski naslov duska.suzic@os-franaerjavca.si

Z veseljem Vam bomo odgovorili.                                    

V času šole v naravi bomo izvedli tudi kulturni dan. Obiskali bomo Antonijev rov v Idriji ter si ogledali Partizansko bolnico Franja. Stroške teh dveh ogledov boste plačali po položnici ločeno od položnice za plačilo šole v naravi. Celotni znesek pa ne bo presegal okvirne cene povedane na roditeljskem sestanku.

Dostopnost