V ponedeljek, 13.1.2020, smo imeli kiparske delavnice. Kipe smo izdelovali iz gline. Oblikovali smo jih v obliki človeka. Paziti smo morali, da je kip sorazmeren. Prvo uro nam je učiteljica razložila snov, naslednji dve uri pa smo oblikovali svoj izdelek. Všeč mi je bilo, ker smo ga lahko oblikovali kot smo želeli. (Katarina Bončina, 8.b)

Delavnice smo imeli v torek, 14.1.2020. Prvo uro sem manjkala in nisem slišala razlage snovi za tisti dan. Naslednjo uro smo pričeli s kiparjenjem. Naša naloga je bila izdelava človeške figure velikosti 7-8 glav. Uporabljala sem modelirko ter občasno vodo, da sem zgladila raze. Načrt modela smo morali narisati v zvezek. Pri tej uri mi je bilo lepo, čeprav je bilo dokaj zahtevno. Želim si, da bi to še kdaj ponovili.

Četrto uro sem delala suho iglo na CD, ki sem ga prinesla od doma. Vgravirala sem ovijalke, cvetove in vodo in tako simbolizirala lepoto narave. (Kaja Vogrinčič Bizjak, 8.a)

V četrtek, 16.1.2020, smo imeli tehnični dan, pri katerem smo delali kipe. Najprej nam je učiteljica opisala različne načine kiparjenja, zgodovino in tudi umetnost v baroku, renesansi ter v drugih obdobjih. Nato nam je razdelila glino ter orodje, s katerim smo lažje oblikovali. Večina sošolcev je naredila akt. S svojim izdelkom sem še kar zadovoljna, saj izgleda zelo realistično. Vsi izdelki so nastali zelo lepi.

Za drugi izdelek smo delali na CD-ju. Najprej smo načrt narave risali na list papirja, nato pa smo ga vrezali na CD. Tam, kjer smo zarezali, je nastal vzorec. Matrico bomo pri urah likovne umetnosti tiskali. (Alja Brun, 8.c)

Dostopnost