Projekt Turizmu pomaga lastna glava

V šolskem letu 2021/2022 Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z regijskimi turističnimi zvezami razpisujeta 36. državni festival Turizmu pomaga lastna glava.

Letošnja tema festivala je Voda in zdravilni turizem.  Z letošnjo temo želijo udeležence festivala spodbuditi, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Mentorji: Adrijana Perkon, Barbara Trampuž, Angelika Koncut Žorž

Za 35. državni festival TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki je letos potekal na temo Moj kraj, moj chef so naši učenci 7. in 8. razreda (Jakob Cijan Kante, Eva Marvi, Sara Bizimoska, Veronika Velikonja, Taja Mahković, Lara Gregorič, Veronika Koren in Monika Krsteva), pripravili projektno nalogo z naslovom FEGriN Praln. Na edinstven način so združili stare goriške jedi in čokolado, njihov okus vas popelje v goriško kulinariko naših babic in dedkov. Da bi turistični produkt bil čim bolj dovršen so učenci in mentorice k sodelovanju povabili našega nekdanjega učenca kuharskega chefa Tina Hadžića Žorža.

V obliki čokoladnih bonbonov so goriške jedi približali vsem, ki želijo poskusiti nekaj novega in edinstvenega s pridihom čokolade.

Vabimo vas, da si PROJEKTNO NALOGO ogledate in seveda navijate za našo šolo, ki se bo tokrat predstavila na spletni tržnici v petek, 23. aprila 2021 ob 12. uri.

Menotrice: Angelika Koncut Žorž, Barbra Trampuž, Helena Cizej

Dostopnost