V torek, 5. 3. 2024, smo delali košarice. Pomagali so nam sedmošolci. Dobili smo ploščice, palčke in kladivo. V ploščici so bile luknjice, vanje smo dali lepilo. V lepilo smo zapičili palčke in jih potolkli s kladivom. Sedmošolec, ki je pomagal meni in Karolini je bil zelo prijazen. Okoli palčk smo ovili vrvico in tako je nastala košarica. Za pomoč so sedmošolci dobili čokolatinček.

Adrijano

Najprej smo imeli pokončno držo. Potem so prišli učenci iz sedmega razreda. Sami smo zbrusili palčke. Potem smo v luknjice dali lepilo. Nato smo dali palčke v luknjice. Potem so nam sedmošolci pomagali in s kladivom udariti po palčkah. Potem smo šli z vrvico okoli in okoli palčk. Nato so sedmošolci šli nazaj v razred.  V sredo sem končal košarico. S svojim izdelkom sem zelo zadovoljen.

Ian

Danes smo pri pouku imeli tehniški dan. Učenci iz sedmega razreda so nam pomagali izdelati košarico. Meni je pomagal fant po imenu Oskar. Oskar je s kladivom zabijal palčke, jaz pa sem palčko špičil. Dan prej smo zalepili list na ploščo ter se podpisali. Z vrvico sem vijugal okoli palčk. Vrvico sem navil do vrha palčk.

Nejc Š.

V torek so prišli v naš razred sedmošolci. Sestavljali smo košarico za veliko noč. Sedmošolci so prinesli kladivo, brus papir in lepilo. Dobili smo leseno desko, ki je imela luknjice. Na gršo stran smo zalepili list. Palčke smo morali brusiti, da so dobile špik. V luknjice smo dali lepilo in zabili palčke s kladivom. Ko smo zabili palčke in prepletli vrv je nastala košaro.

Karolina P.

Včeraj so v razred prišli učenci 7. razreda. Učenci so se razporedili tako, da je vsak sedel z dvema sošolcema. Učiteljica je razdelila material. Mene in Isabel je imela Neja. Uporabljali smo brusni papir, palčke, kladivo in leseno ploščo. Neja nama je pomagala zabijati palčke. S prepletanjem vrvice okoli palčk je nastala košara. Bilo mi je lepo in upam, da jih še kdaj vidim.

Izidor

Dostopnost