Na OŠ Frana Erjavca veliko pozornost posvečamo spodbujanju ekološke osveščenosti v okviru različnih projektov in natečajev.

Pridružili smo se akciji zbiranja zamaškov,  Zamaškonjam, v okviru katere z učenci zbiramo plastične pokrovčke za Vesele nogice, društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju. Sponzor natečaja je podjetje Acron d.o.o., ki bo prispevalo nagrade za zmagovalce.

Natečaj je kreativen: spodbuja otroško ustvarjalnost, saj so učenci iz večinoma odpadnih materialov, izdelali unikaten, poseben zbiralnik za odpadne plastične pokrovčke.

Natečaj je trajnosten: učenci se učijo pomena recikliranja, saj mnogim odpadkom (kot so pokrovčki) ni treba končati na ogromnih smetiščih, temveč iz njih lahko izdelamo različne uporabne predmete.

Natečaj je dobrodelen: pokrovčke zbiramo za dobrodelno društvo Vesele nogice, ki z zbranimi pokrovčki pomaga financirati pripomočke in terapije za svoje člane – otroke s posebnimi potrebami in težavami v razvoju.

Natečaj povezuje: učenci so se povezali v skupnem cilju – zbrati čim več zamaškov.

Zato vse učence, učitelje in starše prosimo, da nas v tej naši skupni misiji podprejo in nam pomagajo zbrati čim več zamaškov. Zamaške lahko učenci prinesejo v šolo in jih oddajo v za to namenjeno škatlo v učilnici ali pa v skupni Zamaškonjam, ki je postavljen ob vhodu na upravo pri vhodu A.

Zbiranje zamaškov bo trajalo do 31. 3. 2023, ko bomo zbrane zameške predali organizatorju natečaja.

Za sodelovanje in pomoč se vam vnaprej lepo zahvaljujemo.

Dostopnost