Miha Deželak z Radia 1 je tudi letos v sredo 2. junija,  zajahal svoje prevozno sredstvo in se že 7. leto zapored podal na veliko dobrodelno avanturo po Sloveniji, kjer bo zbiral sredstva za počitnice otrok, ki še niso bili na morju. Tudi marsikateri iz naše šole, izhaja iz družine v socialni stiski in še ni bil na morju.

DEŽELAK JUNAK bo na svoji poti po Sloveniji v četrtek, 10. junija ob 16.15 obiskal tudi našo šolo. Želimo si, da bi ga, tako kot povsod po Sloveniji, kjer se je do danes že ustavil,  na ploščadi pred šolo pričakalo  kar največ otrok in na ta način pokazalo, da jim je mar za vrstnike po Sloveniji, ki nimajo možnosti oditi s starši na morje.   

Ob tej priložnosti mu bomo izročili tudi denar, ki ga bomo zbrali s prostovoljnimi prispevki v četrtek dopoldan, ko bodo učence po razredih obiskali učenci 9. razreda. V škatlo, ki jo bodo imeli s sabo, bo vsak lahko prispeval po svojih zmožnostih.

Ni potreba veliko, dovolj je, če se vsak odpove samo kepici sladoleda in s tem pričara nasmeh na lica drugemu, ki pomoč potrebuje. Na ta način bomo pokazali, kako resnično pomembni so srčnost dobrodelnost in medsebojno sodelovanje.

Andreja Glavan Podbršček,

pomočnica ravnateljice

Dostopnost