Spoštovani starši in učenci,

zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada RS 30. 10. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARSCoV-2, jesenske počitnice podaljšajo do 8. 11. 2020.

V kolikor se epidemiološka slika v državi ne bo izboljšala, obstaja možnost, da bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo potekalo na daljavo, o čemer vas bomo obvestili takoj, ko bomo s tem tudi sami seznanjeni.

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Vrtcem Nova Gorica, osnovnimi šolami v Mestni občini Nova Gorica, vrtcem Hiša otrok Frančiška Sedeja ter Mladinskim centrom Nova Gorica tudi v naslednjem tednu organizira varstvo za predšolske otroke in učence osnovnih šol do vključno 5. razreda, ki je namenjeno staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Model varstva so organizatorji dorekli skupaj s sodelujočimi in v skladu z navodili pristojnih institucij.

Za vključitev otroka v varstvo morata oba starša predložiti dokazilo za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca).

Za učence osnovnih šol do vključno 5. razreda bo varstvo organizirano v Mladinskem centru Nova Gorica v prostorih na naslovu Bazoviška ulica 4 v Športnem parku v Novi Gorici. Oblikovane bodo skupine do 6 otrok, za katere bodo skrbeli mentorji. Varstvo bo organizirano od 7.00 do 16.15, prehrano bo zagotovil Vrtec Nova Gorica. Tudi v primeru varstva učencev ne bo prihajalo do mešanja skupin, zainteresirani starši pa lahko informacije pridobijo neposredno v Mladinskem centru Nova Gorica, kontakt: Ana Raganzini, ana.raganzini@mc-novagorica.si, 040 234 423.

Za varstvo učencev je potrebna predhodna najava na Mladinskem centru Nova Gorica, priporočamo vam, da se za varstvo dogovorite čim prej in ne čakate na ponedeljek.

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič je ob tem povedal: “Na Mestni občini Nova Gorica smo se prilagodili situaciji, da se za osnovne šole podaljšajo jesenske počitnice, kakor tudi da bo v naslednjem tednu delovanje vrtcev ponovno omejeno. Skladno s tem bo varstvo predšolskih in šolskih otrok namenjeno tistim staršem, ki imajo v danih razmerah nepremostljive težave z organizacijo varstva otrok. Tudi tokrat bomo prisluhnili vsaki potrebi staršev ter poskušali najti rešitev”.

Dostopnost