Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vsako leto razpisuje javni poziv za pridobitev naziva »kulturna šola«, s katerim želi motivirati šole, da postanejo žarišča kulturnih programov v lokalnem okolju in krepijo ustrezno kulturno vzgojo in ustvarjalnost mladih na različnih umetnostnih področjih.

Bogato kulturno udejstvovanje naše šole na pevskem, gledališkem, likovnem, plesnem, literarnem in filmskem področju je prepoznala tudi ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavljenih vlog na letošnjem razpisu in nam ponovno podelila naziv KULTURNA ŠOLA 2020. Naziv bomo lahko uporabljali pet let.

Ponovna osvojitev naziva je dokaz, da zelo kvalitetno delamo na področju kulture, saj smo ostali v skupini tistih šol, ki se izkazujejo z nadpovprečno kulturno dejavnostjo. Pridobljeni naziv je nagrada vsem, ki so kakor koli doprinesli k ponovni osvojitvi naziva in spodbuda, da nadaljujejo začeto delo.

»Brez kulture in s tem povezane svobode, se zdi še tako popolna družba kot džungla. Zato je pristna kreacija darilo prihodnosti.« Albert Camus
Čestitam vsem, ki soustvarjate podobo naše šole in želim še veliko nepozabnih kreacij.

Andreja Glavan Podbršček, pomočnica ravnatelja

Dostopnost