Naš modri planet, je najbolj čudovito možno okolje. Njegovo življenje je naše življenje. Njegova prihodnost je naša prihodnost.
(Dalaj Lama)

22. april je svetovni dan Zemlje. Z ohranjanjem okolja poskrbimo, da bo tudi naša prihodnost čudovita.
Ob tej priložnosti je Arnes, skupaj s sodelavci Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, slovenskim šolam in fakultetam omogočil brezplačen ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Žejni svet vabi na izjemno 90-minutno potovanje okoli sveta. Tokrat se slavni fotograf ukvarja z enim od največjih izzivov za preživetje človeka – vodo.
Dokumentarec je zgrajen na množici srečanj z ljudmi v Evropi, Afriki, Aziji in Ameriki, ki delajo in izumljajo z namenom, da vodo pripeljejo do ljudi, ki jo potrebujejo, da jo pametneje porabljajo, prečistijo, ali, še bolje, da jo prenehajo onesnaževati. Navdušujoče osebnosti, mednarodno prepoznavni in preprosti ljudje, ki se srečujejo s problematiko čiste vode, osvetljujejo film z njihovo energijo, domišljijo in navdušenjem.
Film ima slovenske podnapise, ki so jih pripravili sodelavci Biotehniške fakultete. Ogled filma je brezplačen. Ogled je omogočen osnovnim šolam, srednjim šolam in fakultetam.

Film se bo predvajal do 24. aprila 2020 na portalu ARNES na povezavi:
https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li

Vabljeni k ogledu.

Dostopnost