Gradivo za učence

Spletna učilnica

Spoštovani starši, dragi učenci!

Znašli smo se v življenjskem trenutku, ki ga marsikdo od nas še ne pozna, ga še ni doživel … Verjamemo, da nam bo ta izkušnja ostala v trajnem spominu, zato si jo poskušajmo narediti, tudi sami, kar se le da prijetno. To je vaša prva izkušnja s poukom na daljavo, presenetila je čisto vse državljane Slovenije. Za dobro vseh nas, predvsem pa za vaš, učenci, boljši jutri, je v tem trenutku pomembno, da se držimo priporočil, ki nam jih nudijo strokovnjaki na svojih področjih.

Zavedamo se, da je kontinuiteta izobraževanja danes zelo pomembna, zato smo združili moči in pripravili vsebine (učna snov, delovni listi, utrjevanja …), ki vam bodo pomagala, da povratek v šolo ne bo še ena stresna situacija tako za vas učence in starše, kot tudi za učitelje in ostale zaposlene na šoli.

Skupaj zmoremo in kmalu se spet vidimo v šolskih klopeh!

Učenci, ki imate morda še kakšen zvezek, delovni zvezek ali učbenik na šoli, pa ga potrebujete za delo od doma, lahko (starši) pridete iskat na šolo med 8. in 10. uro v torek, 24. 3. 2020 ali sredo, 25. 3. 2020. Ko boste pred glavnim vhodom (desni vhod “predmetna” stopnja), pokličite na telefonsko številko 05 3359 054, da vam pridemo odpret vrata. Vstopanje je samo posamično, eden po eden, zato vas prosimo za strpnost in upoštevanje vseh preventivnih in varnostnih navodil strokovnih služb (predvsem primerna razdalja). Glede na odredbo Vlade RS pa bodite pozorni še na “druženje v skupini do 5 oseb”, v primeru, da vas bo ob istem času pred vhodom skupaj 5 ali več staršev. Hvala za razumevanje.

Nekaj je šlo narobe …

V kolikor ugotovite, da kakšna poveza na gradivo ne deluje, nas o tem obvestite na epoštni naslov tajnistvo@os-franaerjavca.si, ne pozabite pripisati podatkov: kateri razred, datum, kateri predmet in ime povezave. Težavo bomo poskusili rešiti v najkrajšem času.

Skupaj zmoremo! #ostanidoma

Če nam učenci ali starši želite kaj sporočiti (kar ni vezano na učno snov), poslati sliko ali videoklip, kako potekajo vaši dnevi doma, lahko na tem mestu tudi objavimo. Učitelji in vsi ostali delavci šole smo v mislih z vami!

Angleščina z učiteljico Polono 2. del

Imaš rad filme? So ti všeč kriminalke? Bi rad videl, kaj ustvarjajo tvoji sovrstniki v tem času, ko morajo veliko časa preživeti doma?       Film ustvaril: Jaša Valič, 7. a (klik na sliko!) Oglej si primerjavo življenja sedaj in pred izrednimi razmerami...

Pismo učiteljice Vilme

Dragi sodelavci, starši in učenci! V tem posebnem času, ko se ne smemo družiti, imamo več časa zase in za svojo družino.  Prilagoditi se moramo  razmeram in omejitvam, ki nam jih narekuje širitev virusa ter tako poskrbimo za svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas....

Pozdravi za 1. C in vse ostale

Dober dan sošolci (op. urednika in sošolke, seveda) in učiteljice (op. urednika in učitelji, jasno)! Rad bi, da se čim prej vrnemo v šolo in se spet vidimo. Vse vas pogrešam. Ian, 1. C Opomba urednika (še zadnja): Ian je iz šolskih klopi odsoten že od 26. februarja,...