Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes464
Včeraj830
Ta teden2098
Ta mesec14002
Skupaj2412385

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Obveščamo vas, da bo v torek in sredo, 5. in 6. decembra 2017, na šoli potekala vsakoletna zbiralna akcija starega papirja. Le-tega lahko oddate za šolo v času pouka.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za potrebe devetošolcev.

Mentorica Otroškega parlamenta:

Mojca Batič Škarabot

Od 15. do 17. maja 2017 smo ponovno izpeljali zelo uspešno akcijo zbiranja starega papirja. Letos smo postavili nov rekord, zbrali smo kar 17.824 kg papirja, v praksi pa to pomeni, da bo zbranega papirja več kot 18 ton. Zbiranje papirja je imelo poleg dobrodelnega, zbrani denar gre namreč v šolski sklad, tudi tekmovalni značaj. Zmagal je 5.B oddelek (3.409 kg), drugi je 6.A (2.263 kg), na tretje mesto se je uvrstil 3.C oddelek. ki je zbral 1.217 kg papirja. Zmagovalni oddelki bodo prejeli nagrade v skladu z odločitvijo upravnega odbora šolskega sklada. Čestitamo zmagovalnim oddelkom in čisto vsem, ki ste v akciji kakorkoli sodelovali. Ponovno smo dokazali, da skupaj zmoremo res veliko. Hvala.

Simon Kragelj, ravnatelj

Imate doma dve enaki knjigi? Imate knjigo, ki je ne potrebujete več? Vse te lahko prinesete v knjižnico. Postale bodo del zbirke, ki bo namenjena branju na šolskem igrišču v času podaljšanega bivanja. Knjige naj bodo primerne za učence do desetega leta.

Na (iz)b(i)ranje bodo na knjižnem drevesu pred vhodom na razredno stopnjo. Knjižno drevo bo otvoril pisatelj Tone Partljič 12. aprila, ko bo obiskal značkarje od 5. do 9. razreda.

Hvala!

ravnatelj Simon Kragelj

V sredo, 15. marca 2017 se je s predajo zbranega materiala zaključila humanitarna akcija, ki smo jo izvedli v sodelovanju z društvom Pomagajmo slovenskim otrokom. Akcija je bila zelo uspešna, saj smo zbrali 13 škatel in 8 vrečk oblačil, 4 škatle obutve, veliko izdelkov za sebno higieno, 24 škatel hrane in 3 škatel igrač in šolskih potrebščin.

Hvala vsem za prinešeno in za pomoč pri izvedbi akcije, s tem smo gotovo pomagali veliko najbolj pomoči potrebnim. Še posebej čestitamo in se zahvaljujemo koordinatorki akcije na šoli, učiteljici  Poloni Kovačič, za pobudo, veliko zavzetost in odlično izpeljano akcijo.

Simon Kragelj, ravnatelj

Pozdravljeni!

V naslednjem tednu bomo v ponedeljek in torek (13. in 14. januar 2017) organizirali humanitarno akcijo zbiranja hrane, izdelkov za osebno higieno in oblačil. Akcijo izvajamo v okviru delovanja društva Pomagajmo slovenskim otrokom, ki je zelo dejavno po celi Sloveniji, vse zaposlene, učence in starše pa nagovarjamo in prosimo, da sodelujete po svojih najboljših močeh.

Vsak lahko sodeluje tudi samo s kakšno malenkostjo, paketom testenin, zobno pasto, oblačilom, ki ga ne potrebuje več, ker ga je prerasel. Pomembno je, da se zavedamo in razumemo, da nimajo vsi take sreče kot večina od nas, da nekateri živijo v težkih razmerah, da jim bo zbrana pomoč prišla zelo prav in jim zaradi tega resnično želimo pomagati.

V vsaki matični učilnici posameznega oddelka bodo postavljene ustrezno označene škatle, v katere bodo učenci lahko odlagali prinešene predmete.

Najlepša hvala za sodelovanje v akciji »Pomagajmo slovenskim otrokom«.

Simon Kragelj, ravnatelj

Obvestilo o zbiralni akciji

Spoštovani,

v sredo, 15. 2. 2017, bo na naši šoli potekala zbiralna akcija papirja za potrebe devetošolcev (ekskurzije …). Akcija ne bo tekmovalne narave, njen namen je pomoč devetošolcem.

Papir lahko oddate v času od 1. do 6. šolske ure (za šolo).

Otroški parlamenta OŠ Frana Erjavca Nova Gorica

Od 20. do 22. aprila 2016 smo izpeljali uspešno akcijo zbiranja starega papirja. Letos smo ga zbrali skoraj 14 ton, natančneje 13.930 kilogramov. Zbiranje papirja je poleg dobrodelnega značaja, zbrani denar gre namreč v šolski sklad, imelo tudi tekmovalni značaj. Zmagal je 5.A oddelek, ki je zbral skoraj tono in pol papirja. Nagrada za zmagovalni oddelek je bila torta, kakšni so bili njeni okusi preberite in si oglejte v nadaljevanju novice. Čestitamo 5.A, čestitke in zahvala pa tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli sodelovali v akciji.

Simon Kragelj, ravnatelj

Kot vsako leto, smo na naši šoli tudi letos zbirali star papir. Naš 5. a razred je bil ponovno zmagovalec. Za nagrado smo dobili slastno torto. Imela je veliko smetanovega nadeva, ki so ga krasile jagode.

Karisia Ferjančič

Nekega dne  nam je učiteljica povedala, da smo zmagali v akciji zbiranja starega papirja. Naslednji dan nas je obiskal gospod ravnatelj. S seboj  je imel veliko škatlo. Spremljala ga je tajnica s fotoaparatom. Nihče ni vedel, kaj se dogaja. Po razredu se je slišal tih šepet. Ravnatelj  je škatlo položil na mizo in vsi smo se zbrali okoli nje. Počasi jo je odprl in zagledali smo torto. Vsak je dobil rezino, a ker je bila tako slastna, je večina vzela dodatek. Tega okusnega dne ne bom nikoli pozabil.

Nejc Mozetič

Torta je bila zelo lepa in okusna, presenečenje pa čudovito. Zdaj pa hitro zbirat star papir za naslednje leto!

Julija Miklavec

Zbiralna akcija papirja je pred vrati. Kot je bilo napovedano, bomo star papir zbirali v tem tednu, v sredo, četrtek in petek, od 20. do 22. aprila, ko se bomo spomnili tudi Dneva Zemlje.

Papir prosimo oddajte na označeno mesto na dvorišču za šolo, kjer bo hišnik vaš kup stehtal in podatek o masi vpisal k vašemu oddelku. Kupi papirja naj bodo lepo zvezani, na njih pa naj bo označeno ime oddelka. Papir lahko starši na isto mesto pripeljete tudi z avtomobilom med 07.00 in 17.00 vse tri dni zbiranja.

Lep pozdrav in pogumno na delo.

Vodstvo šole

Vabimo vas k zbiralni akciji HALO, SI ZA TO?                                                               

Namen akcije je ekološki in humanitarni. Stare, odslužene, neuporabne, zlomljene, pa tudi nekoristne še delujoče mobilne telefone, nameravamo prodati in s pridobljenimi sredstvi financirati različne projekte za otroke in mladostnike.

Akcijo zbiranja starih mobilnih aparatov pod naslovom Halo si za to? organizirata Rotary distrikt 1912 in Rotary klubi po Sloveniji ter Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Zaboji za zbiranje odsluženih telefonov so v šolski svetovalni službi.

Na mestu, ki smo ga na šoli izbrali za zbiranje telefonov, smo predvideli tri škatle, v katere naj bi otroci metali telefone. V eno škatlo mobilnike, v drugo škatlo baterije in v tretjo polnilce.

Akcija bo trajala do 6. maja 2016.

Na Osnovni šoli Frana Erjavca smo pristopili k akciji "E odpadke ločuj in okolje varuj"  Zavoda Zeos, Komunale Ajdovščina, Komunale Nova Gorica, in radia Robin. Kar do 19. 2. 2015 bomo zbirali različne elektronske in električne odpadke, manjše na šoli, večje pa v zbirnih centrih Komunale Nova Gorica. Zabojniki za manjše odpadke se na naši šoli nahajajo na hodniku pred garderobo na razredni stopnji. V zbirnih centrih nikar ne pozabite povedati, da odpadek oddajate v imenu učencev naše šole, mogoče nas pomladi čaka nagradni koncert.

Več v prilogi.

Simon Kragelj, ravnatelj

Akcija zbiranja odpadnega papirja »Vsak kilogram šteje«, ki smo jo izpeljali pretekli teden, 2. in 3. decembra je dobila številčne rezultate. Iz podjetja Dinos so nam sporočili podatka, koliko papirja je bilo v treh prepeljanih kontejnerjih in koliko denarja smo s tem zaslužili. Zbrali smo natančno 5.590 kg papirja in s tem pridobili 257,88€, ki jih bomo porabili za nakup opreme v učilnicah.  Rezultat je res lep, saj je zbranega papirja skoraj 10 kilogramov na posameznega učenca naše šole. Čestitke in zahvala prav vsem, ki ste v akciji sodelovali, kajti vsak kilogram, ki smo ga odvrgli v zbiralni kontejner šteje.

Hkrati vas obveščamo o pomladanski akciji zbiranja odpadnega papirja, ki jo bomo izpeljali v mesecu maju 2015. Ta akcija bo bolj tekmovalnega značaja, saj boste oddelki tekmovali med seboj, kateri bo zbral več papirja. Zmagovalci boste seveda lepo nagrajeni, zato kar začnimo z zbiranjem papirja na domači polici. Lep pozdrav.

1. razred: 1.a (269 kg), 1.b (126 kg), 1.c (327 kg)

2. razred: 2.a (109 kg), 2.b (621 kg - 3. mesto), 2.c (138 kg)

3. razred: 3.a (657 kg - 2. mesto), 3.b (487 kg), 3.c (265 kg)

4. razred: 4.a (333 kg), 4.b (121 kg), 4.c (560 kg - 5. mesto)

5. razred: 5.a (236 kg), 5.b (588 kg - 4. mesto)

6. razred: 6.a (75 kg), 6.b (81 kg), 6.c (336 kg)

7. razred: 7.a (0 kg), 7.b (61 kg), 7.c (0 kg)

8. razred: 8.a (1152 kg -  1. mesto), 8.b (110 kg), 8.c (291 kg)

9. razred: 9.a (166 kg), 9.b (247 kg)

SKUPNO SMO ZBRALI 7356 KG STAREGA PAPIRJA.