Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Julij 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes244
Včeraj700
Ta teden4011
Ta mesec15004
Skupaj2390430

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

V okviru 65. Gostinsko turističnega zbora je 9. oktobra v Hotelu Bernardin potekalo državno tekmovanje devetega tekmovanja za Zlato kuhalnico, s katero TZS sodeluje v projektu Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021. Za priznanja, praktične nagrade sponzorjev in velikanske kuhalnice zlate, srebrne in bronaste barve so se potegovali učenci šestnajstih osnovnih šol, ki so na regijskih tekmovanjih dosegali najboljše rezultate. Tekmovanje je bilo zato zelo napeto in tudi ocenjevalna komisija je povedala, da so vsi učenci skuhali in servirali odlične jedi. Saj drugače sploh nismo pričakovali, ko pa so se iz delovnih postaj vile tako omamne vonjave, da so se nam vseskozi cedile sline. Zopet so kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem, ki so jih nato tudi lepo servirali in postavili vsem na ogled na razstavno mizo. Zlato priznanje in zlato kuhalnico velikanko je prejela ekipa osnovne šole Ljubno ob Savinji. Priznanje in kuhalnico srebrne barve je prejela ekipa osnovne šole Gorišnica, bron pa si je prislužila osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka. Vsem prejemnikom priznanj in tudi ostalim udeležencem čestitamo in jim želimo, da bi pridobljena kuharska znanja s pridom uporabljali tudi v prihodnje, morda celo naslednje leto na jubilejnem desetem tekmovanju za Zlato kuhalnico. 

Našo ekipo so sestavljali: Lara Črnigoj, Teo Sanabor in Kajan Povšič. Ekipo je spremljala tudi Ursula Ussico. Dosegli smo srebrno priznanje.

Mentorica: Vilma Seražin Brus

V sredo, 16. 5. 2018, se je ekipa naše šole udeležila kuharskega tekmovanja ZLATA KUHALNICA.

Ekipo so sestavljali Teo Sanabor, Kajan Povšič in Lara Črnigoj. Kot rezerva, se je udeležila tekmovanja tudi Ursula Usicco.

Tekmovanje je potekalo na Srednji gostinski šoli v Izoli. Kuhali smo zelenjavno rižoto s piščančjim mesom in vaniljevo kremo z jagodami. Pri pripravi in pokušini smo imeli kar dober občutek. Ko smo pokusili rižote drugih ekip, nam je bila po okusu naša med boljšimi.

Sodniki so ocenjevali tudi seminarsko nalogo, pripravo pogrinjka, serviranje in meni karto.

Nestrpno smo pričakovali razglasitev rezultatov.  Med čakanje so nas dijaki gostinske šole peljali na ogled Izole. Po sprehodu smo neučakano čakali na razglasitev. Podelili so že vsa srebrna priznanja in bili smo med zadnjimi, ki so nas poklicali na oder.

Skupaj z ekipo iz Podgrada smo osvojili zlato priznanje. Obe ekipi se bosta udeležili tekmovanja na državni ravni, ki bo potekalo v oktobru v Portorožu.

Dobili smo svoje predpasnike in nekaj sponzorskih izdelkov Ljubljanskih mlekarn in Kotanyi.

Preživeli smo lep dan, se naučili kaj novega in doživeli prijetno izkušnjo.

Zapisal: Teo Sanabor

Nekaj utrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na fotografijah.

Mentorica: Vilma Seražin Brus  

V torek, 5. 5. 2016,  je v Izoli na Srednji gostinski in turistični  šoli potekalo regijsko tekmovanje v kuharskih veščinah ZLATA KUHALNICA.  Našo šolo so zastopali: Tanja Strugalović, Adela Hodžić in Nik Mišič. Naša ekipa se je predstavila s »Hajdinski krožnik«. Pripravili so oženjeno kašo in ajdov krapec.

Osvojili so srebrno priznanje.

Čestitamo!

Nekaj utrinkov s tekmovanja si lahko ogledate v priloženih fotografijah. Če pa se želite preizkusiti v pripravi prekmurskih jedi, imate recepturo v seminarski nalogi.

Mentorica: Vilma Seražin Brus

V torek, 5. 5. 2015, je v Izoli na Srednji gostinski in turistični šoli potekalo regijsko tekmovanje v kuharskih veščinah ZLATA KUHALNICA. Našo šolo so zastopali: Patrik Furlani, Rok Bezeljak in Klemen Črnigoj. Naša ekipa se je predstavila z »Ljubezenska štorija«. Pripravili so žvarcet s polento in bulje z jagodami.

Osvojili so zlato priznanje. Čestitamo!

Oktobra se bodo udeležili državnega tekmovanja v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije v domači Novi Gorici.

Mentorica: Vilma Seražin Brus

Nekaj utrinkov s tekmovanja:

19. 5. 2014 je v Ljubljani v gostilni Na gradu potekalo zaključno, finalno tekmovanje. Naši kuharji so se enakovredno kosali z ostalimi 15 skupinami iz cele Slovenije. Strokovna komisija je izbrala 5 zmagovalnih ekip, med izbranci pa žal ni bilo naše. Vsi zmagovalci prihajajo z drugih regij Slovenije:

  • Lebenski flosarji, OŠ Ljubno ob Savinji z japkofžu, ajdnekom in malimi flosi
  • Rumene voščenke, OŠ Boštanj z aleljujo z jadovimi žganci, zaroštanim močnikom in polnjeno voščenko
  • Možgančki, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica z ješprenom s suhimi tepkami, smetenjakom in lanenimi mohantčki
  • Flancati, OŠ Ludvika Pliberška Maribor s kumarčnim zosom z govedino, sirovimi štruklji v juhi in flancati
  • Perkmandeljci, OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik z ubrušeno župo z runklom in povojeno svinjsko glavo, knedlci s suhimi češpljami in pregreto smetano ter zasavskimi prigrizki

Po 10 regijskih tekmovanjih, kjer se je z lokalno značilnimi jedmi, v kategorijah: enolončnica, močnata jed in prigrizek, povezanimi s tradicijo ali zgodovino kulinarike lastnega kraja, predstavilo 88 skupin, je strokovna komisija ponovno ocenila 56 skupin na polfinalnem tekmovanju in končno izbrala 15 tistih, ki so imeli čast nastopiti v finalu.

Iskrene čestitke naši skupini, ki je nastopila v finalu. Veliko uspehov na kulinaričnem področju.

Več podatkov o finalnem tekmovanju in projektu najdete na spletni strani Kuhna pa to.

Mentorica Vilma Seražin Brus

V petek, 9. maja 2014, je na Srednji šoli Izola potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri petnajstih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Pri pripravi rižot so pogumno uporabili ajdo, piro in druge žitarice, pri fritulah pa je bil zvezda bezeg v obliki smetane, marmelade in soka. Dvanajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, tri ekipe pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Simona Kosa Podbrdo pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Portorožu.

Našo šola je zastopala ekipa, ki so jo sestavljali: Berina Velić iz 7.b, Tine Seražin iz 8.b in Aljoša Koglot iz 8.c. Dosegli smo srebrno priznanje.

Več podatkov o tekmovanju in galerijo slik si oglejte na spletni strani Turistične zveze Slovenije.

Mentorica Vilma Seražin Brus

V torek, 15. 4. 2014 je potekalo polfinalno tekmovanje v kuharskih veščinah domačih lokalnih posebnostih »Kuhna pa to« v Portorožu v hotelu Mirna.

Mladi kuharji s primorske, dolenjske in ljubljanske regije so pripravili različne domače dobrote iz sestavin z lokalnega okolja.

Naša ekipa se je odlično odrezala in se uvrstila na finalno državno tekmovanje, ki bo 19. maja 2014 v Gostilni na gradu na Ljubljanskem gradu. Poleg nas bodo v finalu kuhali še ekipa iz Dornberka in Ilirske Bistrice. Našo ekipo »ŠTOKAVCI« so sestavljali: Tin Hadžić Žorž, Lea Bajc, Ester Črv, Kris Peršič in rezerva Kris Fikfak.

Recepte - kaj smo skuhali in kako si lahko ogledate v seminarski nalogi. Kako smo delali in uživali pa na slikah. Več podrobnosti tudi na http://www.kuhnapato.si/KUHNAPATO,,lokalna-kakovost,tretje-tekmovanje,tretje-polfinale.htm

Iskrene čestitke in še veliko kuharskih užitkov.

Mentorica: Vilma Seražin Brus

V sredo, 5. 3. 2014 se je v Medani, na domačiji pri Belici, začela Kuhnapato - tekmovanje, ki obuja kulinarično dediščino lokalnih jedi. V Goriških Brdih je tekmovalo osem ekip s Primorskega. Vsaka ekipa je pripravila enolončnico, močnato jed in prigrizek. Pred nastopom so izdelali seminarsko nalogo in se pozanimali o posebnostih goriške kulinarike. Poudarek je bil tudi na avtohtono pridelanih živilih. Naša ekipa je skuhala viščo, praznične štruklje in pustno solato. Za pripravo jedi so imeli dve uri časa. Tekmovalci, ki so zastopali našo šolo z imenom Štokavci, so: Tin Hadžić Žorž, Lea Bajc, Kris Peršič, Ester Črv in rezerva Kris Fikfak.

Ekipa se je odlično odrezala in uvrstila v polfinale, ki bo aprila. V polfinale so se uvrstili še Spretni Šturci iz Ajdovščine in Briška mularija iz Dobrovega.

Iskrene čestitke!

Oglejte si nekaj utrinkov s tekmovanja. Več tudi na www.kuhnapato.si

Mentorica: Vilma Seražin Brus

V sklopu 60. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je 8. oktobra 2013 v Podčetrtku potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na tekmovanju je svoje kuharske spretnosti predstavilo osemnajst osnovnih šol iz vse Slovenije. Zlato kuhalnico so prejeli učenci OŠ Nove Jarše Ljubljana, srebrno kuhalnico so prejeli učenci OŠ Pod Goro Slovenske Konjice, bronasto pa učenci OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče.
Tudi naša ekipa je uspešno opravila zastavljene naloge. Ekipo so sestavljali učenci: Tin H. Žorž in Lea Bajc iz 9.b ter Ester Črv iz 9.a razreda. Vse ekipe so prejele priznanje za sodelovanje in praktične nagrade.
V Podčetrtku smo si ogledali tretjo najstarejšo lekarno v Evropi in pokusili ročno izdelano čokolado iz bližnje Čokoladnice.

Tekmovalcem iskreno čestitam in želim še veliko uspehov na kuharskem področju.


Mentorica: Vilma S. Brus