Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes374
Včeraj760
Ta teden374
Ta mesec17757
Skupaj2416140

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

POT KNJIGE

V petek, 25. 1. 2019, so si v šolski knjižnici četrtošolci ogledali razstavo Pot knjige. Na panojih in steni so bili obešeni plakati iz stripa »Pot knjige od avtorja do bralca«. Učenci so se posedli na preprogo na sredini čitalnice ter poslušali, ko je knjižničarka Tjaša Klemenčič s pomočjo teh plakatov pojasnila postopek pisanja knjige in njeno pot do bralca. Predstavila je tudi našo bogato zbirko ilustracij znanih slovenskih ilustratorjev: Zvonka Čoha, Marjana Mančka, Daše Simčič, Marjance Jemec Božič, Ane Zavadlav, Damjana Stepančiča, Petra Škerla, Ančke Gošnik Godec in Andreje Peklar. Otroci so med njenim govorjenjem poslušali v tišini, ko pa je postavila kakšno vprašanje, so se nemudoma odzvali. Ko so prišli do zadnje strani knjige, so se vsi posedli za ovalno mizo, knjižničarka pa jim je razdelila knjige ter kratek delovni list. Z veliko vnemo so izpolnili liste, občasno s pomočjo knjižničarke.

Mislim, da so takšni dogodki pomembni pri odnosu, ki ga bodo ti učenci imeli do knjig. Mogoče bo nekdo izmed njih nekoč tudi poskušal napisati in izdati kakšno.

Jure Ipavec, 9. b

 

Od 21. 1. do 1. 2. smo v naši knjižnici gostili razstavo Pot knjige. Odzvali smo se na povabilo JAK(Javne agencije za knjigo) k sodelovanju v pilotni fazi projekta.

Aktivno so sodelovali vsi učenci prvih, četrtih in šestih razredov. Učenci so si vodeno ogledali razstavo v eni šolski uri.

Vsi četrtošolci so prejeli brošuro in reševali uganko. Avtor Žiga X. Gombač je na prireditvi 1. februarja izžrebal učenca Davida Bučinela iz 4. a, ki je dobil knjižno nagrado.

Nad razstavo smo bili navdušeni, ker je bila nazorna, stripovsko zabavna, poučna,  bogato informativna in odprta za dodatne dejavnosti. Enako velja za brošuro in delovne liste.

Gost Žiga X. Gombač nam je s svojo živahnostjo, humorjem in toplino krasno popestril petkovo jutro. Drugo šolsko uro se je v avli šole srečal s četrtošolci in šestošolci. Naše druženje se je zaključilo z njegovo obljubo, da nas naslednje šolsko leto obišče na prireditvi ob podelitvi BZ.