Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Januar 2019
P T S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes312
Včeraj946
Ta teden3042
Ta mesec19520
Skupaj2240735

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Hura, sneži!
Učenci smo se danes zelo razveselili zasneženega šolskega igrišča. Ob igrah na snegu je nastal tudi tale snežak.

Tretješolci

V četrtek, 3. 1. 2019 sta k nam med uro angleščine prišla Anja in Marcus. Oba že živita na Severnem Irskem. Marcus je domačin, Anja pa se je tja preselila kot varuška, sedaj pa tam študira. K nam sta prišla z namenom, da nam predstavita Severno Irsko. Zelo napeto smo poslušali in postavili veliko vprašanj. Cel 5.C razred se zahvaljuje za lep obisk in predstavitev.

Učenki 5.C Zoja in Klara Ocvirk

Anja in Marcus sta prvo šolsko uro obiskala tudi 7.C. Tudi za to uro se obema lepo zahvaljujemo.

V predprazničnih dneh so nas obiskali učenci 1. in 2. razreda OŠ Kozara. Skupaj smo prebrali pravljico Snežaki v vrtcu in pričarali zimsko pokrajino s snežaki, smrekami in snežinkami. Ob tem so se učenci v družbi vrstnikov sosednje šole sproščeno zabavali.

Nekaj izjav o našem druženju:

  • Lepo mi je bilo, kako je Midjan predstavil imena svojih prijateljev. (Žan)
  • Da smo se skupaj igrali. (Timotej)
  • Lepo mi je bilo, ko smo skupaj delali snežake. (Mila in Nevana)
  • Meni je bilo najbolj všeč, ker sem videl Midjana in smo skupaj tiskali snežinke. (Gal in Adrijan)
  • Ko smo skupaj poslušali in gledali pravljico Snežaki v vrtcu. (Lana)

Učenci in učiteljici 1. b razreda

V soboto, 8. 12. 2018, smo se z Mladinskim odsekom PD Nova Gorica odpravili v Kočevje. Po poti nas je spremljal dež, a presenetil nas je tudi sneg.  Vožnja je trajala skoraj tri ure. Končno smo prispeli do doma CŠOD Jurček v Kočevju. Hitro smo se razporedili po sobah in po kosilu smo imeli malo časa za druženje in klepet. Sledile so ustvarjalne delavnice. Izdelovali smo novoletne smrečice in okraske. Ko je končal dež, smo se odpravili raziskovati okolico Kočevja. Mraz, blato, tema nas niso ovirali pri pohodu. Po slastni večerji smo nestrpno čakali prihod Miklavža. Družaben večer je bil poln smeha, plesa in zabave. Miklavž nam je v jedilnici pustil darila, zelo smo se jih razveselili. Utrujeni od pestrega dne smo legli v postelje. Drugi dan smo se po zajtrku ponovno odpravili na pohod v okolico Kočevja. Hitro je napočil čas za kosilo in po kosilu smo se odpravili proti domu. Polni novih doživetij in novih prijateljstev smo veselo skočili staršem v objem.

Vesel planinski pozdrav!

Ema, Ela, Rori, Gloria, Nikolina, Karolina, Jaša, Šeli, Eva Š., Eva B., Pia, Maša, Vanja, Anabela in mentorica Sonja

Danes, v sredo, 21. 11. 2018, smo imeli kiparske delavnice. Izdelovali smo dva izdelka iz gline. Na začetku nam je učiteljica kazala slike na projektorju. Drugo šolsko uro pa smo začeli izdelovati votlo plastiko. Jaz sem si izbrala šatuljo iz kačic.

Drugi izdelek smo izdelovali v paru. S sošolko sva izdelali relief z motivom morja, v njem pa školjke. To sva naredili s pomočjo kalupa iz gline. V ploščo iz gline sva odtisnili školjke, nato pa izdelali rob. V kalup je učiteljica vlila mavec. Ko se je mavec posušil, je nastal relief kot odlitek. Kiparske delavnice so bile zanimive in poučne.

Hana Ušaj, 7.b

Danes smo delali izdelke iz gline. Jaz sem naredila posodo iz srčkov različne velikosti. Srčke sem spajala z vodo in modelirko. Na sredini sem naredila luknjo za svečko in lepo pogladila z vodo. Ob strani in spodaj sem oblikovala vzorčke z modelirko. Izdelek smo delali dve šolski uri z občasnimi odmori.

Nato smo delali kalup v parih. Iz gline smo naredili kot nekakšno škatlo, na dno pa odtisnili školjke in mrežo. Nato smo v njo vlili mavec in  počakali, da se posuši. Mavec nam je zmešala učiteljica, medve pa sva tresli, da je zapolnil ves kalup.  Izdelovanje je bilo zelo zanimivo in poučno. Imela sem se zelo lepo.

Katarina Bončina, 7.b

Preberite več: TD - Kiparske delavnice - 7. r.