Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Januar 2018
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes30
Včeraj1212
Ta teden1242
Ta mesec24329
Skupaj1894279

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Včeraj je v 1.b razredu zadišalo po praznikih. Spekli smo slastne piškote, s katerimi bomo presenetili naše starše. Poglejte, kako naj je šlo delo dobro od rok.

Želimo vam lepe praznike….in naj tudi v vašem domu zadiši po piškotih.

učenci in učenke ter učiteljici Urška Mačus in Neva Leban

V četrtek, 14. 12. 2017, je med 14. in 17. uro na Biotehniški šoli v Šempetru pri Novi Gorici potekal dogodek Ruska malica. Ruska malica je pilotni projekt, ki ga organizira Gimnazija Nova Gorica v sodelovanju s Šolskim centrom Nova Gorica in Ruskim centrom znanosti in kulture ter pod pokroviteljstvom sklada Toneta Pavčka, Društva Slovenija-Rusija.

Projekta so se udeležile tri učenke, Lara Črnigoj in Jennifer Zagorc iz 8.b, ter Hana Trošt iz 8.a, v spremstvu Sabine Vostner.

Na dogodku so spoznale nekaj informacij o Rusiji, ruski kulturi in se naučile tudi nekaj ruskih besed in pesmi. Izdelale so plakat in ga tudi uspešno predstavile, in se ob tem še preizkusile v pripravi tradicionalnih ruskih pirožkov. Dogodek se je zaključil z druženjem ob ruskih dobrotah, ki so jih pripravili vsi udeleženci dogodka.

Nekaj fotografij in opis dogodka v ruščini lahko najdete na tej povezavi: Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani

Naša knjižničarka, gospa Tjaša Klemenčič, je v petek, 24. novembra 2017, v okviru dogodkov na Slovenskem knjižnem sejmu v Ljubljani prejela priznanje slovenske sekcije IBBY. Slovenska sekcija IBBY je združenje slovenskih avtorjev (književnih in likovnih ustvarjalcev ter prevajalcev) mladinske književnosti in njihovih stanovskih združenj, strokovnjakov s področja mladinske književnosti, knjižnic, založnikov, knjižničarjev in vseh drugih, ki književnost posredujejo mladim.

Nagrada je bila Tjaši Klemenčič slovesno podeljena zaradi 35 letnega dela v knjižničarstvu in šolski knjižnici OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, svetovanja učencem in sodelovanja na pedagoških urah v okviru izvajanja knjižnično informacijskega znanja, vodenja knjižničarskega krožka na šoli, organizacije razstav slovenskih ilustratorjev in srečanj z njimi ob sodelovanju učencev šole, urejanja spominske sobe Frana Erjavca na šoli, delovanja v projektih Rastem s knjigo, Megakviz in Festival Bralnice pod slamnikom, dela v programskem odboru Bralne značke Slovenije in še mnogih drugih aktivnosti na in zunaj šole.

Tjaši Klemenčič iz srca čestitamo.

Ravnatelj Simon Kragelj in kolektiv šole.

Več v novici na spletni strani slovenske sekcije IBBY

V petek, 24. novembra 2017 je tudi naša šola od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na podelitvi v prostorih ministrstva prejela zahvalo za sodelovanje v anketi dobrih praks pri obeležitvi Dneva slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka 2017. Več lahko preberete na: http://www.mkgp.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/9703/  

Učenci so o izdelavi votle plastike zapisali:

V ponedeljek, 20.11.2017, smo v šoli 3., 4. in 5. šolsko uro izvajali tehnični dan »Kiparske delanice«. Najprej nam je učiteljica predstavila tehnike kiparjenja in nam podala navodila. Izbirali smo lahko med navadno, in tehniko, na podlagi katere smo posodo oblikovali iz »kačic«. Jaz sem izbrala navadno tehniko in z njo oblikovala posodico v obliki srca. Po končanem izdelku smo posodice položili na pladenj in se poleg podpisali. (Karisia Ferjančič, 7.A)

Danes nam je učiteljica povedala, kako narediti votlo plastiko, in nam je pokazala slike na projektorju. Učiteljica nam je nato dala glino in mi smo začeli izdelovati posodice. Iz kepe gline smo naredili obliko posode in jo še okrasili. Obdelovali smo jo z modelirko. Iz gline sem spletel kito in z njo okrasil mojo posodo. Potem sem jo lepo pogladil. Za izdelek sem potreboval 45 min. Ko se bodo posušili, jih bomo nesli v peč za glino in spekli. (Žan Šuligoj, 7.A)

Moja votla plastika je narejena po postopku izdelovanja iz kačic. Ima kvadratno dno in luknjo iz malo manjšega kvadrata. Trup je štirikoten z zaobljenimi robovi. Na notranji strani se še vedno delno vidi postopek dela. (Nejc Mozetič, 7.A)

V ponedeljek, 20.11.2017, smo imeli prvi dve uri arhitekturne delavnice, nato pa smo začeli izdelovati svojo votlo plastiko. Dobili smo glino, ki smo jo pregnetli in izoblikovali z modelirko in rokami, v pomoč pa nam je bila tudi voda v lončku. Jaz sem izoblikoval posodo z dvema ročajema in izdeloval sem jo dve uri. Meni je zelo všeč. (Teo Sanabor, 7.A)

V sredo, 22.11.2017, smo imeli kiparske delavnice. Prvo uro nam je učiteljica s pomočjo projektorja prikazala različne izdelke, ki so jih naredili kiparji. Izdelki so bili narejeni iz gline, brona, plastike, marmorja… Mi smo izdelovali iz gline. Izdelali smo lahko različne posodice z okraski, iz kačic pa tudi na druge načine. Jaz sem izdelal posodico z okraski, ki sem jih naredil z odtiskovanjem. Posodica je namenjena za bonbone. (Enej Jelerčič, 7.B)

Danes smo prve tri ure izdelovali posode iz gline. Prvo uro smo imeli predavanje o tem. Spoznali smo različne načine oblikovanja: iz kačic, trakov, iz ene kepe gline. Moja je imela obliko okrašene krone. Izmislila sem si, da bom naredila nekaj okraskov z modelirko. Izdelovala sem tako, da sem najprej glino dobro pregnetla in jo oblikovala v kroglo. Nato sem v njej naredila luknjo in jo razširila. Potem sem še dodala špike in jo okrasila. (Tia Komac, 7.B)

V sredo, 22.11.2017, smo imeli kiparske delavnice. Izvedel sem, da lahko naredimo izdelke iz kačic, trakov, ene kepe in iz plošče. Jaz sem naredil votlo plastiko iz kačic. Pri tem sem si pomagal z valjem in modelirko. (Taras Podgornik, 7.B)

Danes smo prvič oblikovali posodice iz gline. Izdelala sem posodico, ki je malo večja od ostalih , vendar zgleda še kar lepo.  Za izdelavo sem potrebovala modelirko, valj, podlago in skodelico vode. Najprej sem glino pregnetla in jo nato oblikovala. Votlo plastiko lahko izdelaš tudi s trakovi in kačicami. Jaz sem glino zvaljala in pogladila. Oblikovali smo posodico po želji. Ko se bo izdelek posušil, ga bomo še spekli v peči  za glino. Za izdelavo svoje keramike sem potrebovala dve šolski uri. (Zala Vuk, 7.B)

Mobilna aplikacija go2GO