Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2018
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes280
Včeraj519
Ta teden3610
Ta mesec9641
Skupaj2103067

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Učenci in učitelji 4. razredov naše šole smo imeli v ponedeljek, 18. 6. 2018, ob 17.00, na Kostanjevici prireditev ob državnem prazniku in zaključku šolskega leta v čast patru Stanislavu Škrabcu ob 100-letnici njegove smrti.

»Naša slovenščina je eden najlepših jezikov na svetu«, je dejal pater Škrabec. Bil je eden izmed največjih jezikoslovcev slovenistov 19. stoletja. Po končanem študiju klasične filologije in slovenščine ter končanih izpitih za profesorja, je bil nastanjen na Kostanjevici, kjer je poučeval in ustvarjal polnih 42 let. Med uglednimi obiskovalci patra Škrabca najdemo tudi goriškega slavčka Simona Gregorčiča ter mlajšega pesnika z Goriških Brd, Alojza Gradnika. Učenci patra Škrabca so o njem zapisali, da je bil pater neutruden delavec na znanstvenem področju, predvsem pa mož,  ki si je vse življenje prizadeval za lastno svetost in svetost drugih ter za krščansko popolnost. Pater Škrabec je bil tudi izvrsten vrtnar in ljubitelj cvetja, ki je svoje znanje in izkušnje delil z drugimi ljudmi. Najbolj pri srcu so mu bile gladiole. Bil je tudi prvi gojitelj teh žlahtnih rož pri nas.

Učenec naše šole, Mark Volk iz 5. C razreda, je na državnem tekmovanju Brainobrain osvojil pokal Champion in se bo pripravljal na svetovno prvenstvo v Dubaju. Prav tako je z eufonijem solo osvojil zlato plaketo in prvo mesto v svoji kategoriji na menarodnem glasbenem tekmovanju Svirel in srebrno plaketo s komorno zasedbo Silver trio ravno tako na mednarodnem tekmovanju Svirel.

Za dosežene uspehe mu iskreno čestitamo.

Razredničarka Andreja Zega

Učenci so včeraj srečno prispeli v Žusterno, kjer v tem tednu poteka poletna šola v naravi.

Doživetja prvega dne šole v naravi:

2. dan šole v naravi:

3. dan šole v naravi:

4. dan šole v naravi:

5. dan (zadnji) šole v naravi:

 

Letos je potekal že 12. cikel Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza KRAS ≡ KAMEN + VODA. Na šoli so bile v okviru pouka in obogatitvenih dejavnosti za učence organizirane različne delavnice. Učenci 6. in 8. razredov so v okviru pouka reševali MEGA kviz. Skupina učencev pa se je v aprilu udeležila delavnice o Krasu. Spoznala je arhitekturne in zgodovinske ter literarne posebnosti in značilnost Krasa. Skupaj z akademsko slikarko Ano Zavadlav so ustvarjali na dveh likovnih delavnicah ter sodelovali na likovnem natečaju.

Koordinator dela z nadarjenimi, Petra Verderber Skubin in izvajalka Mega kviza, Tjaša Klemenčič

OBISK NOTRANJSKEGA MUZEJA V POSTOJNI

V četrtek, 7. 6. 2018, smo bili povabljeni, da si skupaj z učenci še nekaterih drugih nagrajenih šol ogledamo Notranjski muzej v Postojni. Posebej smo bili veseli, ker se nam je pridružila tudi naša mentorica Ana Zavadlav.

Takoj po prvi šolski uri smo odšli proti Postojni. Tam so nas vljudno sprejeli, nam čestitali. Na hodniku v prvem nadstropju je bilo razobešenih deset nagrajenih likovnih del. Naša šola je prejela kar dve nagradi za slikarski deli Jaše Valiča iz 5. a in Natalije Krsteve iz 7. c. Po ogledu smo se razdelili v dve skupini. Prva je ostala v pritličju in spoznala, kako so risali praljudje, kaj je jedel jamski medved … druga pa je med tem bila v prvem nadstropju in podrobneje spoznavala Kras in njegove prebivalce – današnje in tiste iz preteklosti. Po malici sta se skupini zamenjali. Izvedeli smo veliko novega in zanimivega. Prav zanima nas, kaj bomo raziskovali v naslednjem šolskem letu.

Jure Ipavec, 8. b

POTEPANJE PO KRASU

V sredo, 4. 4. 2018, smo se z avtobusom odpravili na Kras. Ogledali smo si kamnito pastirsko hišico na Pliskini poti. Sledila je kraška pogostitev s sveže pečenim kruhom, pršutom, frtaljo. V hiši, ki je ohranila  vse značilnosti tipične kraške domačije, smo se ogreli. Knjižničarka nam je prebrala nekaj povesti o Krasu. Nato smo se odpravili na vrt, kjer smo povohali različna zelišča in rastline. Gospod Bojan na je popeljal po vasi, kjer smo videli veliko kraških lepot. Spoznali smo tipične kraške rastline, arhitekturna znamenja in značilno zgradbo vasi ter postavitev hiš. Njihova glavna surovina je kamen, na katerega so tudi ponosni. Italijanska vojska je njihove kraške hiše, navade in okolico spremenila tako, da so postale bolj moderne. Kamnite plošče, ki sestavljajo vodnjake in vhod v hiše, so lepo okrašene z verskimi in drugimi podobami. Naše zamisli in spoznanja Krasa smo upodobili na risalnem listu s pomočjo akademske slikarke Ane Zavadlav.

Katarina Bončina, Iva Mačus, Julija Miklavec in Natalija Krsteva

Preberite več: Mega kviz 2018 - Kras = kamen + voda

V petek, 8. junija 2018, smo na naši šoli v okviru podaljšanega bivanja gostili skupino učencev in učenk 3. razredov slovenskih osnovnih šol v Italiji, ki po končanem pouku obiskujejo popoldansko varstvo v Dijaškem domu Simona Gregorčiča v Gorici.

Najprej je goste pozdravil g. ravnatelj Simon Kragelj in jim zaželel prijetno bivanje na naši šoli. Nato so se predstavili učenci in učenke iz Gorice, za njimi pa še naši učenci in učenke 3.a.

Skupaj smo odšli v  telovadnico, kjer smo sestavili mešane ekipe in igrali Med dvema ognjema in nogomet. V mali telovadnici so deklice 3.a nastopile s plesno točko, za katero so same izbrale glasbo in naredile koreografijo. K plesu so povabile še vrstnice iz Gorice in skupaj so zaplesali.

Srečanje smo zaključili s pogostitvijo in prijetnim druženjem. Gostom smo podarili kozarčke medu, ki so ga pridelali naši čebelarji v čebelarskem krožku.

Mojca Pertot

Zmagovalni oddelek v akciji ČISTI ZOBJE OB ZDRAVI PREHRANI za šolsko leto 2017/18 je 5. a razred.

Čestitam vam.

Razredničarka Zora Korenč

Letos, četrto leto, smo šolsko forma vivo obogatili s štirimi novimi skulpturami – slovenskimi literarnimi junaki. Otvoritev je bila 5. junija 2018 ob 14. uri. Program so pripravili učenci MoPZ (zborovodkinja Milena Prinčič), 2.b, 2.c in 3.a.

Pri izdelavi skulptur so sodelovali: oba hišnika, učenci PB (mentor Jernej Ferjančič), učenci 6. razreda (mentor Lea Gabrijelčič) ter avtorji osnutkov s svojimi učiteljicami in sošolci.

Šolska komisija (Gordana Štucin, Lea Gabrijelčič, Andreja Berlot Koncut, Mateja Širca, Marica Faletič) je izmed mnogih uspešnih in zanimivih osnutkov izbrala dela, ki sedaj stojijo v šolski forma vivi. To so:

  • KROJAČEK HLAČEK, avtor Žiga Ferjančič, 3.a, mentorica Erika Velišček
  • MUCA COPATARICA, avtorica Julija Bitežnik, 2.c, mentorica Mateja Širca
  • SOVICA OKA, avtorica Monika Krsteva, 5.b, mentorica Vanja Rušt
  • MOJCA POKRAJCULJA, avtorica Kim Klemenčič, 2.b, mentorica Tjaša Colja Zorzut
Čestitamo!

Koordinatorica natečaja, Marica Faletič