Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Julij 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes236
Včeraj700
Ta teden4003
Ta mesec14996
Skupaj2390422

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

 

Pretekli teden smo s petošolci preživeli pet dni šole v naravi v Žusterni. Veseli in ponosni smo, da so bili naši učenci zgled drugim šolam, hotelskemu osebju in tamkajšnjim domačinom. S svojim vedenjem so dodali še en kamenček, ki gradi Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica in dober glas ponesli tudi izven zidov naše hiše.

Ekipa učiteljev poletne šole v naravi

1. dan

 

2. dan

 

3. dan

 

4. dan

 

V letošnjem šolskem letu je 16 učencev iz 2.c sodelovalo na Otroškem pesniškem festivalu Rima raja, ki ga vsako leto organizirajo na Vrhniki, in katerem sodelujejo mladi pesniki iz vse Slovenije.

Pesmice so napisali: Anabela Andov, Zoja Arčon Radonjić, David Bratina, Zoja Cernatič, Husejin Hajrić, Alisa Komel, Patrik Leban, Oliver Markočič, Dražen Marković, Ela Marušič, Lucija Pečnikar, Filip Pikula, Anja Širca, Lea Ušaj, Ema Vidrih in Nace Vuga.

V maju so se nekateri učenci, skupaj s starši in mentorico Mojco Pertot, udeležili zaključne prireditve pesniškega festivala v Kulturnem domu Ivana Cankarja na Vrhniki. Prisostvovali so kulturnemu programu in prejeli Zbornik, v katerem so objavljene vse pesmice, ki so prispele na natečaj.

Vsem mladim pesnikom čestitam in želim še veliko pesniškega ustvarjanja!

Mentorica: Mojca Pertot

 

V četrtek, 6. 6. 2019 je bila na šolskem igrišču otvoritev forma vive. Znova so prišli med nas novi slovenski književni junaki – Jelka, Maček Muri, Kekec in Martin Krpan.

  • Jelko je ustvarila Rina Jarc iz 2.a,
  • Kekca Kris Vuk iz 2.a,
  • Martina Krpana pa Neža Hrobat iz 2.a (mentorica Mateja Širca)
  • Mačka Murija je oblikovala Marisa Kodelja iz 5.a (mentorica Vanja Rušt)

Kako so skulpture nastale?

Izmed vseh osnutkov, ki so prispeli na natečaj, je šolska komisija v sestavi Gordana Štucin, Andreja Berlot Koncut, Mateja Širca, Urška Leban in Marica Faletič izbrala štiri najboljše osnutke. Na les sta jih prerisala in izžagala hišnika Iztok Trampuž in Miloš Mattiazzi. Nato so potovali v učilnico tehnike in tehnologije. Učenci 6. razreda so pod vodstvom Simona Kraglja zbrusili robove, pobarvali z osnovno barvo in poskrbeli za plošče z napisanimi imeni avtorjev. Nazadnje so jih avtorji pod vodstvom mentoric Mateje Širca in Vanje Rušt pobarvali.

V kulturnem programu ob otvoritvi novih skulptur so sodelovali OPZ, učenci tretjih razredov in 4.a.

Marica Faletič