Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

November 2018
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes991
Včeraj1050
Ta teden991
Ta mesec16257
Skupaj2189827

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Sedmošolci so v sredo obiskali našo prestolnico. Kulturni dan je bil sestavljen iz treh delov:

  • koncerta Orkestra Slovenske filharmonije in Tolkalnega projekta STOP,
  • ogleda stalne zbirke Narodne galerije in priložnostne razstave slik Ivane Kobilca,
  • predstavitve naših največjih orgel v Cankarjevem domu.

Opisi slik:

Slika 1: Vsi lačni se posedemo kar na stopnice pred Narodno galerijo.
Slika 2: Naša dekleta v pričakovanju koncerta.
Slika 3: Veliko zvoka in ritmov, nenavadnih glasbil in šal.
Slika 4: Navdušeni nad slikarko Ivano Kobilca, tudi učitelji.
Slika 5: Razlage del so bile popolne, slike pa še lepše.
Slika 6: Že malo utrujeni pa vendar presunjeni nad veličastnim zvokom naših največjih orgel v Cankarjevem domu.

V petek, 28. septembra 2018, nas je Osnovna šola Šempas v okviru projekta UNESCO povabila na 28. TRADICIONALNI EX TEMPORE.

Kot obiskovalke likovnega krožka so se ga udeležile naslednje učenke:

  • ANABELA NEMEC iz 6.A,
  • MALAJA MIKULIN iz 7.A in
  • JENNIFER ZAGORC iz 9.B.

Tema letošnjega ex tempore je bila »Kulturna dediščina«. Učenke so si izbrale motiv po želji in ustvarjale v poljubni tehniki.

Sodelovalo je več osnovnih šol, učenci pa so se ob delu tudi spoznavali in družili.

Učenke so za svojo ustvarjalnost na ex temporu prejele PRIZNANJE ZA SODELOVANJE, prav tako pa tudi šola in mentorica.

VSEM UČENKAM ISKRENO ČESTITAMO!

Mentorica: Gordana Štucin

V torek, 11. 9. in sredo, 12. 9. 2018, smo 9. razredi imeli športni dan. Odpravili smo se na Krnska jezera. Prvi dan smo se že navsezgodaj zjutraj zbrali na železniški postaji v Novi Gorici. Z vlakom smo se odpeljali do Bohinjske Bistrice. Naprej pa nadaljevali z avtobusom do Koče pri Savici. Tam se je nas športni dan komaj zares začel. Najprej smo si ogledali slap Savica. Nato pot nadaljevali po strmi planiski poti do koče pod Bogatinom. Tam smo imeli daljši odmor za malico. Siti in s polno energije smo nadaljevali pot naprej. Povzpeli smo se še na dvatisočaka Lanževica. Po celodnevni hoji smo prispeli na naš cilj Krnska jezera. Tu smo si odpočili in osvežili v jezeru. Čakala nas je še namestitev in večerja v Koči pri Krnskih jezerih. Naslednji dan smo po zajtrku pospravili za sabo in se spustili v dolino Lepene. Tam nas je čakal avtobus, ki nas je odpeljal do Kobarida, kjer smo si ogledali muzej prve svetovne vojne. Po končanem ogledu nas je čakala samo še pot domov. V Novo Gorico smo prispeli okoli treh.

Ursula Usicco, 9. b

Zbrali smo se v šolski avli in povedali so nam navodila za plavanje. Nato smo si razdelili sendviče in vodo, potem smo se odpravili na bazen po dva in dva peš. Ko smo prišli, smo se preoblekli v kopalke in odšli k bazenom. Takoj, ko smo prišli, smo pojedli malico. Nato pa smo se razdelili v pet skupin. Prva skupina je šla h gasilcem, ki so obrazložili, kaj naredijo v primeru, če se kdo utaplja in v primeru, če ti vidiš., da se kdo utaplja. Smo celo metali vrv preko stola. Druga skupina je igrala vaterpolo. Pri tej igri so nas razdelili v dve nasprotni ekipi. Dobili smo posebne kape za vsako ekipo. Tretja skupina je igrala odbojko v vodi. Vsak je izbral svojo ekipo in začeli smo igrati. Četrta skupina se je vozila s kajaki in priredili smo tudi manjšo tekmo. Vedno smo izgubili. Peta skupina pa je skakala v vodo in plavati je morala deset minut  brez,  da bi se dotaknili tal, roba bazena…. No in tako smo preživeli športni dan.

Maks Kerševan, 6. c

Učenci in učitelji 4. razredov naše šole smo imeli v ponedeljek, 18. 6. 2018, ob 17.00, na Kostanjevici prireditev ob državnem prazniku in zaključku šolskega leta v čast patru Stanislavu Škrabcu ob 100-letnici njegove smrti.

»Naša slovenščina je eden najlepših jezikov na svetu«, je dejal pater Škrabec. Bil je eden izmed največjih jezikoslovcev slovenistov 19. stoletja. Po končanem študiju klasične filologije in slovenščine ter končanih izpitih za profesorja, je bil nastanjen na Kostanjevici, kjer je poučeval in ustvarjal polnih 42 let. Med uglednimi obiskovalci patra Škrabca najdemo tudi goriškega slavčka Simona Gregorčiča ter mlajšega pesnika z Goriških Brd, Alojza Gradnika. Učenci patra Škrabca so o njem zapisali, da je bil pater neutruden delavec na znanstvenem področju, predvsem pa mož,  ki si je vse življenje prizadeval za lastno svetost in svetost drugih ter za krščansko popolnost. Pater Škrabec je bil tudi izvrsten vrtnar in ljubitelj cvetja, ki je svoje znanje in izkušnje delil z drugimi ljudmi. Najbolj pri srcu so mu bile gladiole. Bil je tudi prvi gojitelj teh žlahtnih rož pri nas.

Učenec naše šole, Mark Volk iz 5. C razreda, je na državnem tekmovanju Brainobrain osvojil pokal Champion in se bo pripravljal na svetovno prvenstvo v Dubaju. Prav tako je z eufonijem solo osvojil zlato plaketo in prvo mesto v svoji kategoriji na menarodnem glasbenem tekmovanju Svirel in srebrno plaketo s komorno zasedbo Silver trio ravno tako na mednarodnem tekmovanju Svirel.

Za dosežene uspehe mu iskreno čestitamo.

Razredničarka Andreja Zega