Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

April 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes1227
Včeraj1315
Ta teden3909
Ta mesec29227
Skupaj2001990

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

V sredo, 25.4.2018, smo prostovoljci priskočili na pomoč varovancem Doma upokojencev Nova Gorica pri izdelovanju mlaja. Naloge smo si razdelili. Nekateri so rezali trakove, nekateri so jih sestavljali, drugi so jih s spenjačem pritrdili na venec. Iz krep papirja smo oblikovali rože in z njimi okrasili mlaj. Delo nam je šlo dobro in hitro od rok.

Sebastjan, Mark Matej, Kristin, Tine, Vedad, Tjaša, Gaja, Tara, Sara, Hana

POSEBEN DAN

Bil je torek,10. 4. 2018, ko je ura odbila sedmo zjutraj. Vsi šesti razredi smo se zbrali in se fotografirali z manjšim Hoferjevim darilom pred avtobusom. Podjetje Hofer nam je podarilo jabolka, različne sadne in zelenjavne kaše,frizbi in vrečko semen. Nato nas je avtobus odpeljal do Ljubljane. Prva postajanka je bilo počivališče Lom, kjer smo pomalicali. Nato nas je šofer odpeljal do Narodne galerije v Ljubljani. Tam smo se v dveh skupinah sprehodili in si ogledali slike v galeriji s Tonetom Partljičem. Po ogledu smo odšli v restavracijo, kjer so na postregli z juho, dunajskim zrezkom, pomfrijem in solato. Po odličnem kosilu nas je čakal še izlet z ladjico po Ljubljanici.

Izlet je bil zelo lep, zato vsem priporočam, da berete knjige in osvojite bralno značko.

Kaja Batistič, 6. c

OPRAVITE BRALNO ZNAČKO, SPLAČA SE!             

Torek,10. 4. 2018                          

V Narodni galeriji v Ljubljani je bilo zelo poučno in zanimivo. Videli smo Robov vodnjak in druge zanimive umetnine. Po končanem ogledu galerije smo se odpravili na kosilo v Emonsko klet. Kosilo je bilo dobro: mineštra, pomfri, dunajski zrezek. Po kosilu  smo odšli na barčico, ki nas je popeljala po Ljubljanici. Z nami je odšla tudi vodička, ki nam je pripovedovala o zgodovini Ljubljane in Ljubljanice. Ko smo zaključili z ogledom smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal domov.

Sašo Simčič, 6. c

Preberite več: Nagradni izlet značkarjev šestošolcev v Ljubljano

Spoštovani starši, učenci, zaposleni in vsi ostali!

Vsem, ki ste se prijazno odzvali povabilu Upravnega odbora šolskega sklada Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica za sodelovanje s prispevki na srečelovu, se iskreno zahvaljujemo.
Veseli nas, da ste se v tako velikem številu nesebično odzivali, skupaj smo zbrali 921,92 €.
Vaša podpora nam veliko pomeni!
Želimo si, da bi bili tudi v bodoče uspešni pri zbiranju sredstev, saj bomo na ta način lahko pomagali ter prispevali k zviševanju standarda pouka na naši šoli.
Skupaj lahko ustvarjamo za dobro, predvsem za dobro naših otrok, zato želimo zahvalo zaključiti z naslednjo mislijo: “Vsakdo potrebuje druge ljudi, ki mu bodo pomagali uresničiti sanje. Vsi potrebujemo drug drugega.” (Jim Rohn)

Prvi dan smo se udobno namestili v CŠOD-ju. Popoldan pa smo si ogledali naše najvecčje presihajoče jezero, Cerkniško jezero.

Šola v naravi - 2. dan

Dan se je začel z budnico. Vstali smo ob 7:00, ob 7:30 pa se je že začela jutranja telovadba. Po zajtrku smo pospravili sobe in jih pripravili na ocenjevanje. Sledil je dopoldanski program (ogled Ernestinine in Zmajeve jame). Nato smo se vrnili in pojedli kosilo. Po kratkem odmoru smo obiskali še eno jamo po imenu Tkalca jama. Do nje smo si pot morali poiskati sami, učiteljica Darja nam je dala le namige. Zatem nam je dala še zadnji namig-kako priti nazaj. Imeli smo kratek odmor, potem pa smo se zbrali na predavanju o živalih na Slovenskem ozemlju. Po večerji smo imeli ustvarjalne delavnice. Dan je minil hitro in še prekmalu so nas spet zbudili.

Jure Ipavec in Žan Skok, 8.b razred

Sreda, 28. 3. 2018

Danes smo se vozili v kanujih in bilo je zabavno, ampak hkrati naporno. Čolne in opremo  smo do reke znosili sami. Po veslanju smo imeli pouk biologije in reševali smo učne liste. Popoldan smo imeli lokostrelstvo, kjer je večina puščic zadela tarčo, kakšna pa tudi bližnje drevo ali skalo, ter preživetje v naravi, kjer smo se naučili zakuriti ogenj.

Učenci 8. a razreda

Učenci z ZLATIMI PRIZNANJI na tekmovanju LABIRINT smo bili nagrajeni  s strokovno ekskurzijo v Podčetrtek, kjer smo si 21.3.2018 ogledali PLANETARIJ.

Popeljali smo se v svet vesolja in spoznavali nam še veliko neznanega.

  • FILIP VRTOVEC, 6. a
  • KAJA VOGRINČIČ BIZJAK, 6. a
  • KATARINA BONČINA, 6. b
  • URSULA USICCO, 8. b
  • JANA MERVIČ, 8. b

Zapisala in fotografirala mentorica: Lea Gabrijelčič

  • LUKA NOVAK, 2. c
  • JULIJA MAKOVEC, 4. a
  • PATRIK JAZBEC, 6. b
  • TIM STREL, 6. a

Nagrajeni zgoraj omenjeni učenci TD smo se v četrtek, 22. 3. 2018, udeležili uradnega treninga SVETOVNEGA POKALA v smučarskih poletih v Planici, kjer je bil uradni trening in kvalifikacijska tekma najboljših na svetu.

Povabljenih je bilo preko 3000 otrok. V prekrasnem sončnem vremenu, ob topli malici in darilcih, za katere je poskrbela Zavarovalnica Triglav, smo preživeli lep športno praznični planiški dan.

O vsem omenjenem in še več povedo priložene fotografije.

Zapisala in fotografirala mentorica: Lea Gabrijelčič

V soboto, 24. marca 2018, so vodniki Mladinskega odseka organizirali izlet na Slavnik. Ob 8. uri smo se iz Nove Gorice odpeljali do vasi Podgorje. Od tam smo se po strmejši poti odpravili do Tumove koče na Slavniku in nato na najvišji vrh Slavniškega grebena Slavnik. Na vrhu smo občudovali prekrasen razgled na Piranski in Tržaški zaliv. V koči smo si privoščili malico in okusen topel čaj. Vodnica Tina nam je povedala nekaj zanimivosti o dr. Henriku Tumi. Sestopili smo po položnejši poti nazaj v Podgorje. Kljub vetru in hladnem vremenu smo neizmerno uživali, saj smo se lahko kepali in igrali na snegu.

Lep planinski pozdrav!

Andraž, Sašo, Sabina, Faris, Marcel, Klemen, mentorica Sonja