Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

December 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes618
Včeraj857
Ta teden618
Ta mesec13485
Skupaj2213211

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

V torek, 18. 12. 2018, bodo učenci 7. in 8. razredov, ki obiskujejo izbirne predmete ŠZZ (ob torkih 7. šolsko uro) in ŠSP (ob petkih 6. šolsko uro), imeli dve uri drsanja na Bevkovem trgu. Odhod na drsališče bo ob 13.30 izpred šole v spremstvu učiteljev. Po končanem drsanju bodo učenci sami odšli domov.

Aktiv ŠPO

Spoštovani zaposleni, starši, učenci in drugi obiskovalci Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica!

Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica je s sklepom o uvedbi videonadzora (sklep št. 401-1/2018/13 z dne 13. 12. 2018) uvedla video nadzor gibanja oseb na zunanjih in notranjih površinah zavoda. Po določbah 74. člena Zakona o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1; Ur. l. RS, št. 67/07) vas moram kot ravnatelj in odgovorna oseba zavoda, ki izvaja videonadzor, o tem obvestiti.

  1. Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica od 14. 12. 2018 dalje izvaja video nadzor gibanja oseb na zunanjih in notranjih površinah javnega zavoda.
  2. Kateri so zajeti posnetki kamer so razvidni iz sklepa o uvedbi videonadzora, ki se kot informacija javnega značaja hrani v stalni zbirki dokumentarnega gradiva zavoda. 
  3. Za pridobitev informacije, kje in koliko časa se shranjujejo posnetki iz video nadzornega sistema lahko pokličete na telefonsko številko 05 335 90 50 v poslovnem času zavoda.  
  4. Video nadzorni sistem je vzpostavljen v skladu z veljavno zakonodajo, zavod pa ima sprejet Pravilnik o video nadzornem in protivlomnem alarmnem sistemu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica, ki je dostopen na spletni strani zavoda ali v tajništvu zavoda v poslovnem času zavoda.

Povezava do obvestila

Sklep ravnatelja o začetku video nadzora

Pravilnik o video nadzoru in protivlomnem alarmnem sistemu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica

Minuli vikend je v grških Atenah potekalo evropsko prvenstvo za cheer plesne pare. Slovenske barve je zastopala tudi naša učenka Alja Ambrožič iz 9. B, ki se domov vrača z zlato medaljo v kategoriji mladinskih pom parov.

 

Čestitamo!

 

Več na ... https://www.cheerleading.si/2018/12/ep-za-pare-zlato-za-mladinke/

 

Kljub izredno slabemu stanju parketa v naši telovadnici smo uspeli opremiti košarkarsko igrišče s črtami, ki bodo omogočale tekmovanja v pravem športnem duhu. Z upanjem, da bo naslednje leto naša telovadnica prenovljena, mladim košarkarjem želimo obilo športnih užitkov.

 

Posebna zahvala za pomoč tudi učencem 7.c.

 

Športni pozdrav!

Jernej Ferjančič, ravnatelj

Obveščam vas o izrednem uspehu učenke Rubi Zver iz 3.B razreda. Na mednarodnem Brainobrain tekmovanju v Dubaju (24.11. 2018) se je udeležila mednarodnega tekmovanja v hitrostnem računanju in v hudi konkurenci 2000 otrok iz 12 držav osvojila naziv CHAMPION, kar je najvišje možno priznanje.

Rubi je svojo izkušnjo predstavila pred celim razredom, razredničarko in ravnateljem. Oba ji ob tej priložnosti iskreno čestitata!

 

Spoštovani starši učencev Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica!

Z letom 2017 lahko 0,5 % dohodnine namenite tudi naši šoli oziroma Šolskemu skladu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica. Pri tem sodelujemo z organizacijo Sklad05 (http://www.sklad05.si/), s katerim smo v letu 2017 pridobili 773,01 €. Za oddajo vloge se je v letu 2017 odločilo 83 oseb. Ko davčni zavezanec enkrat že odda vlogo, ta velja tudi za prihodnja leta, razen če zavezanec želi spremeniti prejemnika donacije.

Tudi letos vas vabimo, da obrazec ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije izpolnite z vašimi podatki. Obrazec lahko izpolnita oba starša oziroma tudi drugi sorodniki, vsak svoj izvod. V celoti izpolnjen obrazec lahko učenci oddajo razredniku ali v tajništvo šole, najkasneje do 14. decembra 2018.

Podrobnosti o sofinanciranju Šolskega sklada Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica si lahko preberete na povezavi http://www.sklad05.si/nameni/posamicen/337. Sredstva bodo namenjena za pomoč socialno šibkejšim učencem, za programe dela z nadarjenimi učenci in nakup opreme za šolo, ki jo z rednim sistemskim financiranjem težko pridobimo. S sredstvi bo skrbno in odgovorno upravljal Upravni odbor šolskega sklada.

V imenu celotnega kolektiva osnovne šole se vam zahvaljujemo za izkazano gesto, s katero bomo priklicali še več nasmehov na obraze naših učencev. Kot pravi Blaise Pascal, če imate nasmeh na ustih, ga lahko še komu podarite!

Jernej Ferjančič, ravnatelj

Dopis ravnatelja

Obrazec za tiskanje: ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije

Zahtevek lahko oddate tudi elektronsko na povezavi: http://www.sklad05.si/nameni/posamicen/337, s klikom na "izpolnite zahtevo v elektronski obliki", kot prikazuje rdeča puščica na spodnji sliki.

 Za kakršnokoli vprašanje na to temo, nas lahko pokličete na številko 05 335 90 50 ali pišete elektronsko pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so se v 9. razredu pojavile uši. Svetujemo vam, da svojim otrokom pregledate lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Vlada Republike Slovenije je leta 2012 vsak tretji petek v novembru razglasila za Dan slovenske hrane. Glavni namen razglasitve dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja pomena  domače pridelave in predelave hrane ter uživanja le-te. Ob tem pa skrb za ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanja podeželja.

Letos bomo ta dan obeležili v petek, 16. novembra s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki bo sestavljen in kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Tudi tokrat bomo vsa živila zagotovili iz lokalnega okolja.

Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije, ki že od leta 2006 v vrtcih z lokalnimi čebelarji pripravlja medeni zajtrk.

V šolah pa želimo ozaveščati mlade, starše, vzgojitelje in druge o prednostih lokalno pridelane hrane in živil v naši prehrani, pomenu domače oziroma lokalne pridelave in predelave, pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pa tudi o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri vsakodnevnih dejavnostih, racionalnem ravnanju z embalažo ter zavržkih hrane in pomenu gibanja ter športnih aktivnostih.

Ker bodo na šoli tradicionalni slovenski zajtrk dobili VSI otroci ob 8. uri, manj kalorično malico ob 9.35, pa sami tisti, ki so naročeni na malico, svetujemo, da starši sami presodite, koliko in kaj bodo otroci zajtrkovali doma, pred prihodom v šolo.

 

Vse prijavljene učence na Ljubljanski maraton obveščamo, da bo v soboto, 27. 10. 2018, možnost prevzema štartnih številk v Ljubljani na štartu, pri ga. Meti Mačus (041 640 875) in sicer od 11.30 do 12.30.

Vsem tekmovalcem želimo obilo uspeha!

Aktiv ŠPO

Obveščamo vas, da so se v 4. C razredu pojavile podančice oziroma bolj znano kot gliste.

Pri pojavu podančic oziroma glistavosti ne gre za nenevarno obolenje, zato je obolenje treba jemati resno, zlasti pri otrocih. Dobro se je zavedati, da je treba sočasno z zdravljenjem proti glistam skrbeti tudi za higieno in tako uspešno preprečiti ponovno okužbo z jajčeci glist, sicer bo terapija neuspešna. 

Več si lahko preberete s klikom na povezavo.

Nataša Penko, tajnik VIZ

Obveščamo vas o spremembi voznega reda šolskih avtobusov za delovno soboto, 29. 9. 2018:

zjutraj avtobusi vozijo po običajnem urniku, kot vsak dan na vseh relacijah.

Po pouku odpeljejo samo enkrat, kot običajno ob takih dneh, in sicer ob 12.45  na relacijah OŠ Frana Erjavca - Merkur1 - Mandrija - Ajševica - Loke , Pristava - Stara Gora - Loke ter na relaciji Bonetovšče - Fajdigovšče - Breg - Podrob.

                                                                                                                                                             Vodstvo šole

Devetošolce obveščamo, da je znan tretji predmet, ki ga bodo preverjali na nacionalnem preverjanju znanja 2018/19. Izmed predmetov domovinska in državljanska kultura in etika, fizika, tuj jezik in likovna umetnost, je bila naši šoli določena domovinska in državljanska kultura in etika.

Seznam šol