Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Februar 2019
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes627
Včeraj933
Ta teden5595
Ta mesec14912
Skupaj2262087

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Starše petošolcev želimo še enkrat spomniti, da lahko vsak posameznik vloži vlogo za subvencioniranje poletne šole v naravi.

Več o tem so vam razložile razredničarke na zadnjem roditeljskem sestanku. Pravilnik o subvencioniranju si lahko preberete s klikom na povezavo. Predvsem bodite pozorni na 5. člen pravilnika in predpisani obrazec za vlogo.

Zadnji rok za oddajo vloge (predpisan obrazec!) je petek, 15. 2. 2019. Vlogo lahko oddate osebno v tajništvu šole med 7. in 15. uro, oziroma po klasični pošti (ne elektronski). Vloge se obravnava skladno z Zakonom o upravnem postopku, zato je vloga še veljavna, če je zadnji dan (15. 2. 2019) poslana priporočeno po pošti (razviden datum oddane pošiljke).

Za več informacij lahko pokličete v svetovalno službo.

Šola bo organizirala zimski športni dan za učence 6., 8. in 9. razreda v četrtek, 21. februarja 2019.

SMUČANJE na smučišču Piancavallo http://www.promotur.org/Montagna-neve/Piancavallo/Infoneve

  • cena smučarske vozovnice 10,00 € (plačilo z gotovino),
  • okvirna cena avtobusnega prevoza 9,00 € (plačilo po položnici; končna cena odvisna od števila potnikov).

Obvezna oprema: smučarski kombinezon, smučarske rokavice, čevlji, palice, smuči, čelada in smučarska očala.

DRSANJE Palagiaccio Piancavallo http://piancavallo1265.com/impianti-sportivi/palaghiaccio-piancavallo/

  • cena vstopnine s svojo opremo 3,00 € (plačilo po položnici),
  • cena vstopnine in najem drsalk 7,00 € (plačilo po položnici),
  • okvirna cena avtobusnega prevoza 9,00 € (plačilo po položnici; končna cena odvisna od števila potnikov).

Obvezna oprema: smučarske rokavice. Priporočljiva oprema: smučarski kombinezon, ščitniki za zapestja, kolena.

Starše in učence obveščamo, da smučanje in drsanje ni primerno za začetnike.

Predvidena organizacija zimskega športnega dne: odhod avtobusa iz parkirišča za šolo ob 7. uri, prihod je predviden ob 16. uri. Malico učenci prevzamejo v jedilnici, kosila ni.

Učenci morajo s seboj obvezno imeti osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list), učenci brez dokumenta se ne bodo mogli udeležiti aktivnosti v tujini!

POHOD na Škabrijel http://www.hribi.net/gora/skabrijel/26/849 

Obvezna oprema: športna oblačila, pohodniški oziroma primerni čevlji.

Predvidena organizacija zimskega športnega dne: odhod iz šole ob 8.00 uri, prihod je predviden ob 13.30 uri. Malico učenci prevzamejo v jedilnici, za odjavo od kosila poskrbijo starši.

Prijavnico, ki so jo učenci prejeli vrnejo v kabinet športa, najkasneje do 18. 2. 20019!

Obveščamo vas, da vsi predvideni zdravstveni sistematski pregledi do nadaljnjega ODPADEJO. Učenci bodo pravočasno obveščeni o novih datumih. 

VABILO

 

Spoštovani starši in bodoči prvošolci!

Vabimo vas k vpisu v prvi razred naše šole, ki bo

v torek, 12. 2. 2019, in četrtek, 14. 2. 2019,

v dopoldanskem času od 8.30 do 11.30 in

v popoldanskem času od 12.30 do 17.00

v prostorih šolske svetovalne službe (2. nadstropje).

 

Vljudno vabljeni!

Jernej Ferjančič, ravnatelj 

 

Prosimo, da k vpisu prinesete izpolnjen vprašalnik, ki ste ga prejeli po pošti ter otrokov osebni dokument.

Več informacij o vpisu lahko dobite na naši spletni strani http://www.os-franaerjavca.si/index.php/svetovalna-sluzba/vpis-v-1-razred.

Povezave: vabilo, vprašalnik.

Povezava do obrazcev: možnosti plačil položnic, prijava na šolsko prehrano, izjava - združene položnice, soglasje za trajni nalog (SEPA), soglasje e-račun.

Izbirni predmet: prijavnica.

 

Obveščamo vas, da v ponedeljek 11. 2. 2019 odpade popoldanska pogovorna ura pri učiteljici Zvonki Kajba.

Ga. Zvonka Kajba se vam zahvaljuje za razumevanje.

Četrtek, 31. 1. 2019

Lukov doma, Kope

Ustali smo ob 7.30 uri in opravili pregled sob. Potem smo odšli na zajtrk, se pripravili za smučanje in odšli na smučišče. Po prvih spustih, smo se odžejali s sadnim čajem, čez kakšno uro pa odšli na kosilo. Sledil je počitek. Ob 13.30 smo se zbrali pred vhodom, vsi nestrpni na tekmovanje v veleslalomu.

 

Najprej smo se ogreli in se z vlečnico povzpeli na vrh smučišča. Učitelj smučanja nas je spuščal na progo, nobeden od nas ni padel in se poškodoval. Ko smo zaključili s tekmovanjem, smo do 16. ure prosto smučali. Sneg je bil odličen. Po uspešnem tekmovanju smo pojedli malico, sledila pa je ura naravoslovja. Ko smo odšli v sobe, smo pripravili prtljago za odhod domov. Pred večerjo je bila podelitev najbolj urejenim sobam in seveda prvim trem zmagovalcem današnje tekme. Čaka nas še zabavni večer z DJem.

Tine

 

Obveščamo vas, da so se urniki s prehodom na 2. ocenjevalno obdobje spremenili. S ponedeljkom, 4. 2. 2019, začne veljati nov urnik, ki prinaša kar precej sprememb predvsem učencem predmetne stopnje. Učenci naj dobro preverijo spremembe v novem urniku, ki je že vnešen, da bodo prišli v ponedeljek pripravljeni v šolo.

Vodstvo šole

Zdravstveni sistematski pregledi za skupino učencev 3. b v ponedeljek, 4. 2. 2019, odpadejo.

Petek, 1. 2. 2019

Lukov dom, Kope

Dočakali smo še zadnji dan šole v naravi. Zares prijetna generacija so tile sedmošolci. Včerajšnji večer smo nekoliko podaljšali in dobesedno zaplesali v noč! (mogoče bomo pripravili tudi minutni video clip zabavnega večera) 

 

Zabaven večer je bil tako prijeten, da nas ni motilo megleno vreme s sneženjem, v katerega smo se danes prebudili. Po zajtrku smo se odpravili še zadnjič na smučišče, ki je bilo danes skoraj da rezervirano samo za nas. Nekajkrat smo se spustili po belih strminah, učitelji smučanja smo podelili še zadnje napotke za še boljše smučanje že tako dobrim smučarjem. Pohiteli smo na topel čaj, nato pa še na zadnje kosilo v Lukovem domu. Ob 13. uri smo se odpravili proti domu in svojim domačim, ki smo jih, ne glede na to, da »smo« že sedmošolci, pogrešali. Upam, da boste starši ob poslušanju dogodivščin šole v naravi uživali tako, kot smo se mi vsi imeli ta teden lepo, čeprav smo pogrešali vse tiste, ki ste nas morali predčasno zapustiti.

Nataša, učiteljica smučanja

 

Sreda, 30. 1. 2019

Lukov dom, Kope

 

Današnji dan je bil zelo poseben! Že navsezgodaj zjutraj smo se lahko posladkali s torto, saj je imel Tai rojstni dan. V jedilnici se je v en glas zaslišalo petje »vse najboljše za te!«. Upamo, da smo Taiu polepšali dan, pa čeprav je bil 13. rojstni dan daleč od doma in domačih.

Kmalu po kosilu nas je razveselila novica o zelo dobri Galovi uvrstitvi na državnem tekmovanju v hitri disciplini, ki jo je imel prav tukaj, na Kopah! Gal, iskrene čestitke, prepričani smo, da boš našo osnovno šolo prav tako dobro zastopal na šolskem tekmovanju v smučanju, ki bo v kratkem.

Po včerajšnjem lepem vremenu, nas je danes dočakalo nekoliko bolj megleno vreme, vendar se s tem nismo obremenjevali! V prvem delu dopoldanskega smučanja smo v skupini Rudolfov spoznali slovensko šolo smučanja čisto od začetka, ko se prvič srečamo s smučmi, pa tja do prvih, tokrat klinastih zavojev. Tako je tudi najboljša skupina okusila delček osnov, ki jih že tri dni pridno vadijo naši začetniki. Opa! Naši začetniki niso več začetniki, danes so se že podali po belih »strminah« tiste prave smučarske proge s sedežnico! Vsem gre zelo dobro, saj so vsi željni novega znanja, ki jim ga učitelji z veseljem podajamo, naši smučarji pa pridno sprejemajo.

Današnji dan smo zaključili z učno uro naravoslovnega dne in ogledom filma smučarskega entuziasta Sandija Muravca – Na kanto! Ugotovili smo, da se je tudi naša že tako odlična smučarka Tina Maze še enkrat morala naučiti osnov smučanja, da je tako postala najboljša slovenska smučarka.

Le kaj nam bo prinesel jutrišnji dan?

Nataša, učiteljica smučanja 

Torek, 29. 1. 2019

Lukov dom, Kope

 

Današnji dan smo pričeli z vstajanjem in pospravljanjem sob. Učitelji so nam kasneje sobe pregledali in ocenili. Po umivanju in urejanju smo odšli na zajtrk. Pred hotelom smo se zbrali in odšli na smučišče. S pomočjo različnih vaj smo izboljševali naše znanje smučanja. Med smučanjem smo se zbrali in odšli na čaj. Ob dvanajstih smo odšli na kosilo, temu je sledil počitek. Nekateri izbrani učenci so namesto počitka preživljali svoj čas bolj aktivno (kidanje snega), zaradi večernih dogodkov. Popoldne smo se ponovno odpravili na smučišče, kjer smo se v lepem vremenu smučali. Sledilo je predavanje smučarja policista o varnostni na smučišču in pravilih varnega smučanja. Po malici in počitku smo se odpravili na nočno smuko. Po nočni smuki je sledila večerja in priprava na spanje. V pričakovanju naslednjega dne smo utrujeni zaspali.

Malaja in Gal G.

 

 

 

Lukov dom Kope. Ponedeljek, 28. 1. 2019

 

Današnji dan smo začeli z zgodnjim vstajanjem, spali smo zelo slabo, saj smo bili v velikem pričakovanju šole v naravi. Zbrali smo se na parkirišču za šolo, kjer smo našo opremo in prtljago zložili na avtobus. Sledila je dolga pot proti hotelu Lukov dom na kopah, Nastanili smo se v sobah ter odšli na odlično kosilo. Po kosilu smo odšli na smučišče, kjer smo preverili naše znanje smučanja in se razdelili v skupine. Po končanem smučanju smo se odpravili v hotel, kjer smo se odpočili in okrepčali z malico. Sledilo je predavanje o izbiri smuči in pripravi smuči. Po končanem predavanju smo se odpravili na večerjo, kjer smo se okrepčali in oddali telefone. Sledilo je spanje in počitek.

 

Kristi, Alja, Tine, Patrik, Nal

 

Sestanek staršev učencev vozačev, ki se vozijo na relaciji Stara Gora, Pristava, Strma pot


V ponedeljek, 14. 1. ob 17. uri, vabim v avlo šole vse zainteresirane starše na sestanek glede urnika šolskih avtobusnih prevozov iz Stare Gore.

 

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Jernej Ferjančič

 

Obveščamo vas, da se je v 1. razredu pojavila ŠKRLATINKA. Bolezen je nalezljiva, povzroča jo bakterija, kaže se z vnetim žrelom, vročino, glavobolom, malinastim jezikom in izpuščaji (običajno na trebuhu), ki se pojavijo 12 do 24 ur po prvih simptomih.

Bolezen se širi s kužnimi kapljicami iz ust bolnika s kašljanjem, kihanjem ali z neposrednim stikom z okuženo osebo (inkubacijska doba je običajno 1 do 3 dni). Škrlatinko zdravimo z ustreznim antibiotikom 10 dni.

Več si lahko preberete s klikom na povezavo.

Obveščamo vas, da je Upravni odbor šolskega sklada Osnovne šole Frana Erjavca na svoji 3. redni seji, 9. 1. 2019 sprejel program dela, v katerem si lahko preberete tudi o aktualnih in prihajajočih razpisih o možnosti dodelitve finančnih sredstev iz šolskega sklada.

Program dela Upravnega odbora šolskega sklada Osnovne šole Frana Erjavca nova Gorica velja za šolsko leto 2018/2019, preberete pa si ga lahko s klikom na povezavo, v zbornici šole ali v tajništvu šole. 

                                                                                                                                                         Nataša Penko, tajnik VIZ