Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes472
Včeraj830
Ta teden2106
Ta mesec14010
Skupaj2412393

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

VABILO

 

Spoštovani starši in bodoči prvošolci!

Vabimo vas k vpisu v prvi razred naše šole, ki bo

v torek, 12. 2. 2019, in četrtek, 14. 2. 2019,

v dopoldanskem času od 8.30 do 11.30 in

v popoldanskem času od 12.30 do 17.00

v prostorih šolske svetovalne službe (2. nadstropje).

 

Vljudno vabljeni!

Jernej Ferjančič, ravnatelj 

 

Prosimo, da k vpisu prinesete izpolnjen vprašalnik, ki ste ga prejeli po pošti ter otrokov osebni dokument.

 

Povezave: vabilo, vprašalnik.

Povezava do obrazcev: možnosti plačil položnic, prijava na šolsko prehrano, izjava - združene položnice, soglasje za trajni nalog (SEPA), soglasje e-račun.

Izbirni predmet: /images/2018_19/vpis/1razred-TJA.pdf.  

 

PODROBNEJŠE INFORMACIJE ZA STARŠE O VPISU V 1. RAZRED OSNOVNE ŠOLE V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

 

POSTOPEK VPISA

Na podlagi 44. člena Zakona o osnovni šoli (ZOsn) morate starši otroke vpisati v 1. razred osnovne šole v koledarskem letu, v katerem ti dopolnijo starost šest (6) let. Za šolsko leto 2019/2020 se v 1. razred vpisuje otroke rojene v letu 2013.

Starši imate v skladu z 48. členom ZOsn pravico vpisati otroka v osnovno šolo v šolskem okolišu, v katerem otrok biva stalno ali začasno. Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica bo v drugi polovici meseca januarja povabila k vpisu vse otroke, ki stalno ali začasno prebivajo v šolskem okolišu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica.

Šolski okoliš lahko starši preverite na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vpis v 1. razred bo potekal v prostorih šolske svetovalne službe (2. nadstropje):

  • v torek, 12. februarja 2019, od 8.30 do 11.30 ter od 12.30 do 17.00 ure,
  • v četrtek, 14. februarja 2019, od 8.30 do 11.30 ter od 12.30 do 17.00 ure.

Starše vabimo, da s seboj pripeljete tudi svojega otroka, bodočega prvošolca oziroma prvošolko. Če vam predviden termin vpisa ne ustreza, lahko otroka vpišete tudi v drugem terminu v dogovoru s šolsko svetovalno službo. To lahko to sporočite na tajništvo šole (tel. 05 335 90 50, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.).

 

PREPIS OTROKA NA DRUGO ŠOLO

Starši otrok, ki po prebivališču spadate v šolski okoliš Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica, a želite, da bi vaš otrok obiskoval drugo šolo, morate otroka najprej vpisati na matično šolo Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica, prošnjo za prepis pa pisno vložite na šoli, kamor želite otroka vpisati.

O prošnji za prepis odloča zaprošena (druga) šola, vendar je predpisano obvezno posvetovanje s šolo matičnega šolskega okoliša.

Zaprošena šola ni dolžna ugoditi prošnji staršev, če bi to poseglo v njeno organizacijsko in kadrovsko strukturo ter prostorske zmogljivosti, če bi bil vpis in posledično oblikovanje oddelkov v nasprotju z navodili ustanoviteljice Mestne občine Nova Gorica, ali če bi se s tem v šolskem okolišu, kjer otrok prebiva tako zmanjšalo število učencev oziroma oddelkov, da bi to vplivalo na spremembo statusa šole ali povzročilo njeno ukinitev.

Ne živite v šolskem okolišu naše šole, a želite otroka vpisati nanjo?

Starši otroka, ki ne stanujete v šolskem okolišu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica, a želite svojega otroka vpisati na našo šolo, svojega otroka najprej vpišete v matično šolo, šele nato naslovite pisno prošnjo za prepis na Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica. Za vpis otroka je v tem primeru potrebno soglasje obeh šol. Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica bo o prošnji odločala po posvetovanju oziroma pridobitvi soglasja matične šole.

Prošnjo lahko pošljete po pošti na naslov Osnovna šola Frana Erjavca nova Gorica, Kidričeva ulica 36, 5000 Nova Gorica ali jo v času vpisa osebno prinesete v šolsko svetovalno službo šole (2. nadstropje).

 

ODLOŽITEV ŠOLANJA ZA ENO LETO

Na podlagi 45. člena Zakona o osnovni šoli se otroku lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo. Starši, ki želite, da se otroku odloži šolanje, morate otroka najprej vpisati v 1. razred, nato pa nasloviti pisno prošnjo za odložitev začetka šolanja na naslov Osnovna šola Frana Erjavca nova Gorica, Kidričeva ulica 36, 5000 Nova Gorica (s pripisom za šolsko svetovalno službo).

O prošnji bo odločala strokovna skupina v sestavi šolski zdravnik, svetovalni delavec ter vzgojitelj. Starši boste o odločitvi obveščeni z odločbo.

Če je vaš otrok že obravnavan pri psihologu, socialnem pedagogu/logopedu ali že ima veljavno odločbo o usmeritvi otrok s posebnimi potrebami ali je kako drugače obravnavan, prosimo, da nas o tem ob vpisu obvestite. Le tako bomo lahko otroku ustrezno pomagali že na začetku šolanja.

 

ZDRAVNIŠKI PREGLEDI

Pred vstopom v osnovno šolo bodo bodoči prvošolci pisno povabljeni na zdravniški pregled.

 

PRAVICA DO BREZPLAČNEGA ŠOLSKEGA PREVOZA

Če učenec obiskuje šolo v svojem šolskem okolišu, ima pravico do brezplačnega prevoza v šolo in iz nje, če je njegovo prebivališče od šole oddaljeno več kot 4 km ali če pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo. Učencem s posebnimi potrebami pripada brezplačni prevoz, če je v odločbi tako določeno.

 

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V PRVEM RAZREDU

V prvem razredu Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica se izvaja neobvezni izbirni predmet, to je prvi tuji jezik - angleščina.

Starši boste ob vpisu prejeli obrazec s prijavnico in soglasjem za obiskovanje neobveznega izbirnega predmeta.

 

                                                                                                                                                                   Vodstvo in šolska svetovalna služba