Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes489
Včeraj830
Ta teden2123
Ta mesec14027
Skupaj2412410

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

IZOBRAŽEVANJE V TRENTI         

Od 19. do 21. oktobra sem čas preživela v Trenti na izobraževanju za otroški parlament.

Prvi dan smo imeli spoznavalno delavnico z gospodično Jeleno Vukmir. Igrali smo se različne igre, da smo se spoznali, izvedeli pa smo tudi, na katere ustanove oziroma organizacije se lahko obrnemo, če imamo ideje za izboljšavo svojega mesta. Popoldan smo si ogledali Trentarski muzej.

Potem pa je sledilo predavanje o otrokovih oz. človekovih pravicah in o tem, katere med njimi kršimo. Predavateljica je bila Liljana Kalčina.

Naslednji dan je beseda tekla o šoli in šolskem sistemu in vsak je lahko izrazil svoje mnenje, kaj bi rad spremenil. Naslednja delavnica v tem dnevu je govorila o varnosti in o tem, kako lahko zanjo poskrbimo, če zaidemo v težave. Delavnico je vodil Žarko Trušnovec, ki mi je bil izmed predavateljev najbolj všeč, zaradi svoje duhovitosti.

Sprehodili smo se ob Soči in odšli na odprtje laboratorija za mlade. Takoj pa nas je čakala že druga delavnica in sicer Legenda o zlatorogu. Ob večerih smo se zabavali, se pogovarjali, igrali različne družbene igre, gledali film in pekli kostanj.

Zelo mi je bilo všeč, ker smo delali v skupinah, vedno z drugimi ljudmi in nikogar ni bilo sram izraziti svojega mnenja. Všeč mi je bilo tudi to, da smo naredili veliko plakatov, zadnji dan pa tudi poročilo o tridnevnem dogajanju. Tudi hrana je bila zelo dobra in rada bi pohvalila organizatorico in ostale pomočnike.

Zelo je bilo poučno in počutila sem se zelo udobno. Spoznala sem nekaj prijateljev in če bom imela možnost, se bom tabora še udeležila. Hvala za zelo lepo izkušnjo.

Iva Mačus, 7. a

Svet, v katerem želim živeti

V ponedeljek, 13.4.2015 so mladi iz vse Slovenije uspešno zasedali na že 25. nacionalnem otroškem parlamentu, ki je potekal v Ljubljani v Državnem zboru. Letošnja tema je bila izobraževanje in poklicna orientacija. Mlade parlamentarce je nagovorili tudi predsednik republike Borut Pahor in predsednik vlade Miro Cerar.
Med 111 izbranimi predstavniki sta se preizkusili tudi naši devetošolki Sara Čebron in Hana Kosovel.
Mladi so z glasovanjem izbrali tudi temo, o kateri bodo govorili naslednje leto in ki se tiče prav vsakega od vas: pasti mladostništva.

Videoposnetek (Infodrom)

Prispevek na Siol.net