Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

April 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes1224
Včeraj1315
Ta teden3906
Ta mesec29224
Skupaj2001987

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Spoštovani!

V zadnjih dneh v nižjih razredih šole opažamo pojav Pete bolezni. Pozivamo starše, da ko opazite pojav bolezni pri vašem otroku, ravnate odgovorno in otroka zadržite doma na zdravljenju. Bolan otrok bo v domačem okolju hitreje ozdravel, hkrati pa bomo tako preprečili prenos te nalezljive bolezni na druge otroke in zaposlene ter s tem nepotrebne odsotnosti.

Več o bolezni lahko izveste na https://sl.wikipedia.org/wiki/Peta_bolezen

Lep pozdrav. Ravnatelj.

Krožek Ustvarjalnica priložnostnih daril zaradi odsotnosti mentorice do konca šolskega leta NE BO VEČ POTEKAL.

 

Sobota, 7. april 2018 je po koledarju ministrstva za šolstvo delovna sobota, tako je tudi navedeno v letnem delovnem načrtu naše šole.

Pouk bo potekal nekoliko drugače kot običajno. Učenci razredne stopnje (1. do 5. razred) se bodo prve tri ure pripravljali na prireditev Pozdrav pomladi, ki bo ob 11.00 v avli šole in bo trajala približno eno uro. Učenci predmetne stopnje (6. do 9. razred) bodo imeli pouk po ponedeljkovem urniku, vendar le prvih pet ur, torej do 12.25.

Ob letošnji prireditvi bo organiziran tudi srečelov. Nakup srečk bo mogoč pred in po prireditvi, prevzem dobitkov pa po prireditvi do 12.45 v jedilnici šole. Vsaka srečka je dobitna, cena srečke znaša 2 EUR. Na prireditev Praznik pomladi ste vabljeni vsi, predvsem pa starši nastopajočih učencev, to je učencev od 1. do 5. razreda.

Jutranje varstvo, malica in šolski prevozi  bodo organizirani kot običajno, kosila in organiziranega podaljšanega bivanja pa tega dne ne bo. Učenci bodo odhajali domov po končanih obveznostih kot običajno, sami, v spremstvu staršev oz. spremljevalcev ali s šolskimi avtobusi. Vsi avtobusi bodo izpred šole odpeljali ob 12.45.

Simon Kragelj, ravnatelj

Skladno s sklepom št. 9, ki ga je svet zavoda soglasno sprejel na 4. seji sveta zavoda, vas obveščam, da je svet staršev pozvan k izboru najmanj dveh (2) predstavnikov staršev, ki jih bo svet zavoda na naslednji redni seji imenoval v pritožbeno komisijo. Svet zavoda imenuje pritožbeno komisijo skladno s 60. c členom Zakona o osnovni šoli. Predstavnika staršev sta lahko katerakoli starša učencev na naši šoli. Mandat pritožbene komisije traja 4 leta, zato je potrebno pisno soglasje (povezava).

Pisno soglasje v izvirniku lahko predate predsedniku sveta staršev g. Miranu Mladovanu ali oddate v tajništvo šole, najkasneje 20. aprila 2018.

Morebitna vprašanja lahko naslovite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Lep pozdrav!

Barbara Šavli

Spoštovani starši učencev OŠ Frana Erjavca Nova Gorica!

Danes, v petek, 9. 3. 2018,  smo učencem v šoli razdelili dopis z informacijami o stavki na šoli v sredo, 14. 3. 2018. Obvestilo v nekoliko spremenjeni obliki objavljamo tudi na tem mestu.

Verjetno ste že iz medijev izvedeli za stavko delavcev v vrtcih in šolah v sredo, 14. 3. 2018. Na ta dan tudi na naši šoli ne bo pouka in drugih običajnih aktivnosti. Zavedamo se, da bo stavka lahko marsikomu povzročila težave v zvezi z varstvom otroka, zato bomo tega dne na šoli z varstvom poskrbeli za tiste otroke, za katere tega res ne boste mogli zagotoviti doma, pri sorodnikih ali kako drugače. Varstvo ne bo vključevalo običajnega in načrtovanega dela v šoli ampak zgolj varstvo, v okviru katerega bo ob predhodni prijavi s spodnjim obrazcem poskrbljeno za varnost otrok in njihovo prehrano, vendar le malico. Kosila tega dne v šoli ne bo, saj jih dobavitelj kosil, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica tega dne zaradi stavke delavcev ne bo pripravljal. Šolski avtobusi bodo tega dne vozili, če bo to nujno potrebno.

 

Zaradi ustreznega načrtovanja dela na šoli in šolskih prevozov na dan stavke vas prosimo, da izpolnite obrazec, ki ga bodo danes vaši otroci prinesli domov, v kolikor bo vaš otrok na dan stavke prišel v šolo. Otrok naj v tem primeru izpolnjeno izjavo prinese v šolo in odda razredniku v ponedeljek, 12. 3. 2018. Za učence, za katere ne bomo prejeli izpolnjenega spodnjega obrazca bomo smatrali, da tega dne ne bodo prišli v šolo.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Simon Kragelj, ravnatelj

Spoštovani starši,

tik pred zimskimi počitnicami vam želimo sporočiti, da so se na šoli pojavile uši. Svetujemo vam, da svojim otrokom pregledate lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Spoštovani starši učencev OŠ Frana Erjavca Nova Gorica!

Danes smo učencem v šoli razdelili informacije o stavki na šoli v sredo, 14. 2. 2018. Bistvo obvestila podajamo tudi na tem mestu:

»Verjetno ste že iz medijev izvedeli za stavko delavcev v vrtcih in šolah v sredo, 14. 2. 2018. Na ta dan tudi na naši šoli ne bo pouka in drugih običajnih aktivnosti. Zavedamo se, da bi stavka lahko marsikomu povzročila težave v zvezi z varstvom otroka, zato bomo tega dne na šoli z varstvom poskrbeli za tiste otroke, za katere tega res ne boste mogli zagotoviti doma, pri sorodnikih ali kako drugače. Varstvo ne bo vključevalo običajnega in načrtovanega dela v šoli ampak zgolj varstvo, v okviru katerega bo ob predhodni prijavi s spodnjim obrazcem poskrbljeno za varnost otrok in njihovo prehrano, vendar le malico. Kosila tega dne v šoli ne bo, saj jih dobavitelj kosil, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica tega dne zaradi stavke delavcev ne bo pripravljal. Šolski avtobusi bodo sicer tega dne vozili po običajnem voznem redu.

Zaradi ustreznega načrtovanja dela na šoli na dan stavke vas torej prosimo, da izpolnite spodnji obrazec, v kolikor bo vaš otrok na dan stavke prišel v šolo. Otrok naj v tem primeru izpolnjeno izjavo prinese v šolo in odda razredniku v ponedeljek, 12. 2. 2018. Za učence, za katere ne bomo prejeli izpolnjenega spodnjega obrazca bomo smatrali, da tega dne ne bodo prišli v šolo.«

Dopis in obrazec omenjen v zgornjem tekstu bodo torej vaši otroci danes prinesli domov, prosim, da ga pazljivo preberete in ustrezno ukrepate. Starši, katerih otroci danes niso v šoli, lahko obvestilo šoli o želenem varstvu na dan stavke napišete sami, otrok, pa naj ga prinese v ponedeljek v šolo.

Simon Kragelj, ravnatelj

Spoštovani starši,

zaposleni v slovenskih osnovnih šolah bomo 14. februarja letos sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter nesprejemljivo nizkim vrednotenjem dela izobraževalk in izobraževalcev. Kakovost slovenskih javnih šol je na visoki ravni in tudi odlični dosežki slovenskih učenk in učencev v priznanih mednarodnih raziskavah znanja, kot so PISA, TIMSS in PIRLS, le pritrjujejo, da je naše šolstvo zelo dobro ter da učiteljice in učitelji ter drugi strokovni delavci in delavke v vzgojno-izobraževalnih zavodih odlično opravljajo svoje delo. Ker se zavedamo, da je izobraževanje, še posebno v državi, kot je Slovenija, ki drugih izrazitih primerjalnih prednosti nima, odločilno za našo prihodnost, ne bomo dopustili, da bi se dosežena kakovost šolstva pri nas poslabšala in da se ne bi v prihodnje še zboljševala. Eno ključnih vlog pri ohranjanju in zboljševanju dosežene ravni imajo nedvomno učiteljice in učitelji ter drugi strokovni delavke in delavci, zaposleni v šolah, vendar jim Vlada RS njihove vloge ne prizna in njihovega pomembnega, zahtevnega in odgovornega dela ne vrednoti ustrezno. Mednarodne in domače analize plač enoznačno ugotavljajo, da je vzgojno-izobraževalno delo vrednoteno slabše kot delo na primerljivih delovnih mestih v drugih delih javnega sektorja, za katera je zahtevana enaka stopnja izobrazbe. Ob tem je neizogibno, da kakovost slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema, če vlada ne bo ustrezno ovrednotila dela izobraževalk in izobraževalcev od vrtcev do univerze, ne bo zdržala na ravni, ki zdaj še presega raven kakovosti velike večine evropskih držav in držav Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD), temveč bo drsela navzdol.

Ker Vlada RS do zdaj ni prisluhnila našim številnim pozivom, naj zaustavi in preobrne trend zniževanja sredstev za izobraževanje ter odpravi nesprejemljivo nižje vrednotenje vzgojno-izobraževalnega dela, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni še na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivim odnosom slovenskega vlade do vzgoje in izobraževanja ter dosegli, da bi oblast uresničila naše upravičene zahteve, ki jim sicer javno pritrjuje ministrica za izobraževanje dr. Maja Makovec Brenčič, v tem pa se ji je pridružil tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Na dan stavke, v sredo, 14. februarja letos, bodo osnovne šole tako zaprte. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok  preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem.

Aljaž Dolgan, sindikalni zaupnik OŠ Frana Erjavca Nova Gorica

 

Svet zavoda Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica je na svoji 2. redni seji sprejel sklep o začetku postopka imenovanja ravnatelja oziroma ravnateljice. Skladno s tem vam v priponki posredujemo nekaj začetnih informacij.

Postopek imenovanja ravnatelja oz. ravnateljice

 

Spoštovani!

To sporočilo je namenjeno predvsem staršem deklic petega, šestega in sedmega razreda naše osnovne šole.

V četrtek, 11. januarja 2018 ob 16.30 bomo v avli šole organizirali predavanje za starše deklic petega, šestega in sedmega razreda o virusu HPV, ki povzroča rak materničnega vratu, in o cepljenju deklic. Predavala bo ga. prim. Lilijana Besednjak Kocijančič, dr. med. iz Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Vljudno vabljeni!

Simon Kragelj, ravnatelj

Spoštovani starši,

praznični koncert se bo v četrtek, 14. 12. 2017, predvidoma zaključil ob 19.00 uri. Nastopajoče učence od 2. do 5. razreda prevzamete v šolski avli po končanem koncertu. Starši prvošolcev pa nastopajoče učence prevzamete v matičnih učilnicah.

Starše obveščamo, da so se na šoli pojavile naglavne uši (3. a razred). Starše naprošamo, naj otrokom redno pregledujejo lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Vodstvo šole

 

Starše učencev Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica obveščamo, da se v zavihku dokumenti nahajajo pomembni dikumenti kot so Hišni red, Pravila šolskega reda in podobno.

Predsvem je za starše pomemben dokument Pravila šolske prehrane, saj je predvsem 14. člen vezan na finančne stroške staršev učencev, ki so prijavljeni na šolsko prehrano.

Za starše, ki se prvič srečujete s tem, objavljamo povzetek tega člena:

V primeru bolezni ali druge odsotnosti učenca lahko starši odjavijo prehrano za določen čas oz. čas odsotnosti učenca.

Posamezen obrok lahko odjavijo ali prijavijo:

  • preko telefona, številka telefona je 05 335 90 61,
  • po elektronski pošti, na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Posamezen obrok je pravočasno odjavljen ali prijavljen, če se ga odjavi ali prijavi vsaj en dan prej, in sicer do 12. ure oziroma najkasneje do 8. ure za tekoči dan. Odjava prehrane za nazaj ni mogoča.

Plačilo polne cene obroka zaradi ne odjave

V kolikor starši posameznega obroka ne odjavijo pravočasno, plačajo polno ceno obroka. Enako velja za učence, ki so dobili pravico do subvencionirane prehrane (brezplačne).

Za učenca, ki je odsoten od pouka zaradi udeležbe oz. sodelovanja pri dejavnostih, ki jih organizira šola, odjavi šolsko prehrano razrednik ali vodja dejavnosti.

Dodajamo še, da za vse starše velja, da prehrano odjavljajo sami in ne npr. razredničarke na podlagi odsotnosti otroka pri pouku.

Za kakršnokoli informacijo v povezavi s šolsko prehrano smo vam na razpolago na zgoraj omenjeni telefonski številki.

Obveščamo vas, da danes prvi dan plavalnega tečaja za tretješolce odpade.