Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes497
Včeraj830
Ta teden2131
Ta mesec14035
Skupaj2412418

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo podrobnejša navodila o šolskem koledarju za osnovne šole za prihajajoče šolsko leto.

Šolski koledar za šolsko leto 2019/2020

Povezava na spletno stran pristojnega ministrstva na kateri bod objavljen tudi 2. del koledarja in morebitne spremembe.

Pristojno ministrstvo je spremenilo Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole, zato na tem področju prihaja do nekaj novosti že v prihajajočem šolskem letu. Članek si lahko preberete s klikom na povezavo.

Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole (Ur. l. RS, št. 50/12, 56/12 - popr., 20/19 in 36/19)

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so se na šoli pojavile uši (5. razred). Svetujemo vam, da svojim otrokom pregledate lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

V ponedeljek, 11. 3. 2019, bo Osnovna šola Frana Erjavca ob 17:00 uri organizirala priljubljeno delavnico za starše »Če ne veš, vprašaj.« Namen delavnice je, da starši dobijo odgovore za področja življenja, na katerih so ustavljeni ali se vrtijo v začaranem krogu. Delavnica z odgovori pomaga vsem, ki želijo odgovore na vsa splošna vprašanja, ki se staršem pogosto pojavijo (motivacija, pretirana uporaba telefona in igranje igric), kot tudi zahtevnejša vprašanja, na katere starši pogosto ne dobijo praktičnega odgovora (alkohol, droge, depresija, hiperaktivnost – ADHD, ADD, itd.) Cilj delavnice je, da staršem na sproščen način ponudi strokovno in kvalitetno pomoč z uporabo metode anonimnih vprašanj. Delavnico vodi Jernej Picelj z Zavoda Mavrični bojevniki.

Cena za starše je 10 € na osebo. Pohitite s prijavo, saj je delavnica omejena na samo 40 udeležencev. Delavnica traja dve uri in pol, znotraj katerih izvajalec odgovori na vsa vprašanja udeležencev. Zagotovite si svoje mesto in prijavo pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Nekaj vtisov staršev iz preteklih delavnic:
- všeč mi je bila, ker mi je odprla oči glede odnosov z otrokoma,
- delavnica mi je bila všeč zaradi iskrenosti predavatelja, veliko znanja predavatelja in življenjskih odgovorov,
- všeč mi je bila odprtost predavatelja in aktualne teme – odnosi,
- celotna delavnica mi je bila všeč od tega kako se je predstavil do odkritih odgovorov,
- všeč mi je bilo spoznanje, da nisem edina z problemom,
- všeč mi je bilo zelo sproščeno, domače in preprosto vzdušje.
- poučno! - razlage so poučne,
- všeč mi je bilo, ko je govoril iz svojega življenja -> dogodki, izpovedi in izkušnje,
- spodbuja h gradnji odnosov, najpomembneje pa sprejeti najprej sebe in ugotovitev, da nisi sam s svojimi težavami,
- obravnava tem o katerih se ne upamo govoriti, ker menimo da nas bodo drugi obtoževali,
- delitev osebnih izkušenj predavatelja, ko je bil sam najstnik nam pomagajo razumeti naše otroke,
- ker je zadostila in odgovorila na naša vprašanja, metoda postavljanja vprašanj je zelo močna.

Vljudno vabljeni!

Starše sedmošolcev obveščamo, da so učenci srečno prispeli na Kope in Livek.

Od 28. 1. 2019 do 1. 2. 2019, bo na Kopah potekala šola v naravi za učence 7. razredov. Odhod iz parkirišča za šolo je ob 7.30. Podrobnejše informacije ste starši učencev prejeli na roditeljskem sestanku. V kolikor bi potrebovali še kakršnokoli informacijo glede šole v naravi se lahko obrnete na aktiv Športa.

Seznam opreme

Aktiv ŠPO

Spoštovani starši! 

Obveščamo vas, de je skladno s šolskim koledarjem pristojnega ministrstva (klik na povezavo - 1. del) v soboto, 29. 9. 2018 pouk. Nadomeščamo "počitniški" ponedeljek, 24. 12. 2018.

Natančnejša navodila o organizaciji in izvedbi delavne sobote bomo objavili v najkrajšem možnem času.  

                                                                                                                                                              Vodstvo šole

 

Spoštovani starši!

Vljudno vas vabimo na prvi roditeljski sestanek, ki bo v četrtek, 30. 8. 2018, ob 17.00 uri v matični učilnici otroka.

Lep pozdrav                                                                                

učiteljice 1. razreda

 

Pozdravljeni!

Otroški pevski zbor (OPZ, 2. do 5. razred) bo imel vaja 30. in 31. 8. 2018 ob 10. uri. Vaja bo trajala približno eno uro.

Lep pozdrav!

Zadnji šolski dan, v petek, 22. 6. 2018, bodo  dopoldanske dejavnosti na šoli potekale le prve štiri šolske ure, to je do 11.35.

Proslava pred Dnevom državnosti bo za učence razredne stopnje organizirana 2. šolsko uro, za učence predmetne stopnje pa 3. šolsko uro.

Četrto šolsko uro bodo imeli razredniki s svojimi oddelki zaključno razredno uro in učencem razdelili spričevala.

Po četrti šolski uri učenci odhajajo domov ali gredo na kosilo ali ostajajo v podaljšanem bivanju (starši ste v preteklih dneh prejeli prijavnice za te aktivnosti v zadnjem dnevu pouka).

Šolski avtobusi bodo zjutraj vozili kot običajno, popoldne pa bodo na vseh relacijah odpeljali samo enkrat, in sicer ob 12.30Druge vožnje z šolskim avtobusom proti domu ta dan ne bo.

Učitelji in vsi zaposleni na Osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica vam želimo čudovite šolske počitnice.

Nasvidenje prvi šolski dan v šolskem letu 2018/2019, v ponedeljek, 3. 9. 2018.

Ravnatelj, Simon Kragelj

Republiški izpitni center (RIC) omogoči učencem, šolam in staršem dostop do ovrednotenih preizkusov in izpisov dosežkov učencev na NPZ prek spletnega portala http://npz.ric.si. Vpogled je učencem devetega razreda omogočen od 29. 5. 2018 do 31. 5. 2018, učencem šestega razreda pa od 5. 6. 2018 do 7. 6. 2018.  Vpogled v rezultate lahko torej učenci in starši opravite tudi od doma.

V šoli bo učencem vpogled v ovrednotene preizkuse in dosežke NPZ-ja s pomočjo učiteljev omogočen v teh treh dneh po  urniku vpogleda, ki je/bo objavljen v urniku e asistenta oziroma na oglasni deski šole. Učenci imejte zaradi tega vse tri dni s seboj šifro, ki ste jo dobili prvi dan NPZ-ja in vašo EMŠO.

V kolikor učenci ali starši smatrate, da je prišlo pri vrednotenju NPZ do napake in ste bili s tem oškodovani lahko zahtevate, da se posamezni odgovori oz. naloge ponovno preverijo na Republiškem izpitnem centru (poizvedba). Najpogosteje in najenostavneje je, da zahtevo za poizvedbo vloži učenec pri svojem učitelju predmeta, za katerega vlaga poizvedbo, in s katerim v šoli že izvaja vpogled v rezultate NPZ. Starši lahko opravite vpogled v rezultate in/ali podate pripombe na rezultat svojih otrok na šoli v četrtek, 31. 5. 2018 med 14.30 in 15.30 za učence 9. razreda in v četrtek, 7. 6. 2018 med 14.30 in 15.30 za učence 6. razreda. V tem primeru se morate vnaprej napovedati na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na telefon  05 335 90 50 najkasneje do vključno srede, 30. 5. 2018 oziroma srede, 6. 6. 2018.

Simon Kragelj, ravnatelj

Od 14. do 16. maja 2018 smo izpeljali vsakoletno akcijo zbiranja starega papirja. Tudi letos smo bili zelo prizadevni, zbrali smo kar 8.054 kg papirja. Zbiranje papirja je imelo poleg splošno koristnega, zbrani denar gre namreč v šolski sklad, tudi tekmovalni značaj. Zmagal je 7.A oddelek z 783 zbranimi kilogrami. Oddelek bo prejel nagrado v skladu z odločitvijo upravnega odbora šolskega sklada. Čestitamo oddelku zmagovalcu in čisto vsem, ki ste v akciji kakorkoli sodelovali. Ponovno smo dokazali, da skupaj zmoremo res veliko. Hvala.

Simon Kragelj, ravnatelj

Spoštovani!

V zadnjih dneh v nižjih razredih šole opažamo pojav Pete bolezni. Pozivamo starše, da ko opazite pojav bolezni pri vašem otroku, ravnate odgovorno in otroka zadržite doma na zdravljenju. Bolan otrok bo v domačem okolju hitreje ozdravel, hkrati pa bomo tako preprečili prenos te nalezljive bolezni na druge otroke in zaposlene ter s tem nepotrebne odsotnosti.

Več o bolezni lahko izveste na https://sl.wikipedia.org/wiki/Peta_bolezen

Lep pozdrav. Ravnatelj.

Krožek Ustvarjalnica priložnostnih daril zaradi odsotnosti mentorice do konca šolskega leta NE BO VEČ POTEKAL.

 

Sobota, 7. april 2018 je po koledarju ministrstva za šolstvo delovna sobota, tako je tudi navedeno v letnem delovnem načrtu naše šole.

Pouk bo potekal nekoliko drugače kot običajno. Učenci razredne stopnje (1. do 5. razred) se bodo prve tri ure pripravljali na prireditev Pozdrav pomladi, ki bo ob 11.00 v avli šole in bo trajala približno eno uro. Učenci predmetne stopnje (6. do 9. razred) bodo imeli pouk po ponedeljkovem urniku, vendar le prvih pet ur, torej do 12.25.

Ob letošnji prireditvi bo organiziran tudi srečelov. Nakup srečk bo mogoč pred in po prireditvi, prevzem dobitkov pa po prireditvi do 12.45 v jedilnici šole. Vsaka srečka je dobitna, cena srečke znaša 2 EUR. Na prireditev Praznik pomladi ste vabljeni vsi, predvsem pa starši nastopajočih učencev, to je učencev od 1. do 5. razreda.

Jutranje varstvo, malica in šolski prevozi  bodo organizirani kot običajno, kosila in organiziranega podaljšanega bivanja pa tega dne ne bo. Učenci bodo odhajali domov po končanih obveznostih kot običajno, sami, v spremstvu staršev oz. spremljevalcev ali s šolskimi avtobusi. Vsi avtobusi bodo izpred šole odpeljali ob 12.45.

Simon Kragelj, ravnatelj

Skladno s sklepom št. 9, ki ga je svet zavoda soglasno sprejel na 4. seji sveta zavoda, vas obveščam, da je svet staršev pozvan k izboru najmanj dveh (2) predstavnikov staršev, ki jih bo svet zavoda na naslednji redni seji imenoval v pritožbeno komisijo. Svet zavoda imenuje pritožbeno komisijo skladno s 60. c členom Zakona o osnovni šoli. Predstavnika staršev sta lahko katerakoli starša učencev na naši šoli. Mandat pritožbene komisije traja 4 leta, zato je potrebno pisno soglasje (povezava).

Pisno soglasje v izvirniku lahko predate predsedniku sveta staršev g. Miranu Mladovanu ali oddate v tajništvo šole, najkasneje 20. aprila 2018.

Morebitna vprašanja lahko naslovite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Lep pozdrav!

Barbara Šavli