Nadomeščanja in urniki

November 2017
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes68
Včeraj1133
Ta teden1201
Ta mesec19580
Skupaj1825554

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Starše obveščamo, da so se na šoli pojavile naglavne uši (3. a razred). Starše naprošamo, naj otrokom redno pregledujejo lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Vodstvo šole

 

Starše učencev Osnovne šole Frana Erjavca Nova Gorica obveščamo, da se v zavihku dokumenti nahajajo pomembni dikumenti kot so Hišni red, Pravila šolskega reda in podobno.

Predsvem je za starše pomemben dokument Pravila šolske prehrane, saj je predvsem 14. člen vezan na finančne stroške staršev učencev, ki so prijavljeni na šolsko prehrano.

Za starše, ki se prvič srečujete s tem, objavljamo povzetek tega člena:

V primeru bolezni ali druge odsotnosti učenca lahko starši odjavijo prehrano za določen čas oz. čas odsotnosti učenca.

Posamezen obrok lahko odjavijo ali prijavijo:

  • preko telefona, številka telefona je 05 335 90 61,
  • po elektronski pošti, na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Posamezen obrok je pravočasno odjavljen ali prijavljen, če se ga odjavi ali prijavi vsaj en dan prej, in sicer do 12. ure oziroma najkasneje do 8. ure za tekoči dan. Odjava prehrane za nazaj ni mogoča.

Plačilo polne cene obroka zaradi ne odjave

V kolikor starši posameznega obroka ne odjavijo pravočasno, plačajo polno ceno obroka. Enako velja za učence, ki so dobili pravico do subvencionirane prehrane (brezplačne).

Za učenca, ki je odsoten od pouka zaradi udeležbe oz. sodelovanja pri dejavnostih, ki jih organizira šola, odjavi šolsko prehrano razrednik ali vodja dejavnosti.

Dodajamo še, da za vse starše velja, da prehrano odjavljajo sami in ne npr. razredničarke na podlagi odsotnosti otroka pri pouku.

Za kakršnokoli informacijo v povezavi s šolsko prehrano smo vam na razpolago na zgoraj omenjeni telefonski številki.

Obveščamo vas, da danes prvi dan plavalnega tečaja za tretješolce odpade.

 

Prvi šolski dan šolskega leta 2017/2018 na osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica

 

Spoštovani!  

Učenci od 2. do 9. razreda  ste vabljeni v šolo v petek, 1. septembra ob 8. uri. Razpored učilnic, kjer boste imeli uvodno razredno uro, bo tega dne objavljen na vratih šole in na oglasni deski v pritličju. Prvi dve uri boste preživeli z razrednikom, 3. in 4. uro pa pri pouku po veljavnem urniku. S poukom boste zaključili ob 11.35. Urnik bo objavljen na spletni strani šole v četrtek, 31. 8. 2017.

Prvošolčke in njihove starše pričakujemo ob 10.00 uri v avli šole.

Malico dobite vsi učenci, kosila ta dan ni, ta dan tudi ni organiziranega podaljšanega bivanja razen dežurstva za tiste, ki varstvo nujno potrebujete.

Avtobusi bodo zjutraj vozili po urniku, ki je objavljen na spletni strani šole, bodite pozorni na spremembe. Po pouku avtobusi odpeljejo na vseh relacijah ob 12.00. Izjema je avtobus, ki odpelje učence iz šolskega okoliša Solkan; ta bo izpred naše šole odpeljal ob 10.50, izpred OŠ Solkan pa ob 11.00.

Vsem želimo veliko uspeha v šolskem letu 2017/2018!

 SEM OBLAK POPOTNIK,
RADOVEDNEŽ IN PESNIK.
IN POKUKAT POJDEM, KAJ TIČI ZA OBZORJEM:
POLJE ALI KAR KONEC SVETA,
PRAZEN NIČ ALI ZVEZDA Z NEBA?

Republiški izpitni center (RIC) omogoči učencem, šolam in staršem dostop do ovrednotenih preizkusov in izpisov dosežkov učencev na NPZ prek spletnega portala http://npz.ric.si. Vpogled je učencem devetega razreda omogočen od 30. 5. 2017 do 1. 6. 2017, učencem šestega razreda pa od 6. 6. 2017 do 8. 6. 2017.  Vpogled v rezultate lahko torej učenci in starši opravite tudi od doma.

V šoli bo učencem vpogled v ovrednotene preizkuse in dosežke NPZ-ja s pomočjo učiteljev omogočen v teh treh dneh po posebnem urniku vpogleda, ki je/bo objavljen v urniku e asistenta. Učenci imejte zaradi tega vse tri dni s seboj šifro, ki ste jo dobili prvi dan NPZ-ja in vašo EMŠO.

V kolikor učenci ali starši smatrate, da je prišlo pri vrednotenju NPZ do napake in ste bili s tem oškodovani lahko zahtevate, da se posamezni odgovori oz. naloge ponovno preverijo na Republiškem izpitnem centru (poizvedba). Najpogosteje in najenostavneje je, da zahtevo za poizvedbo vloži učenec pri svojem učitelju predmeta, za katerega vlaga poizvedbo, in s katerim v šoli že izvaja vpogled v rezultate NPZ. Starši lahko opravite vpogled v rezultate in/ali podate pripombe na rezultat svojih otrok na šoli v četrtek, 1. 6. 2017 med 14.30 in 16.00 (za učence 9. razreda) in v četrtek, 8. 6. 2017 med 14.30 in 16.00 (za učence 6. razreda). V tem primeru se morate vnaprej napovedati na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na telefon  05 335 90 50 najkasneje do vključno srede, 31. 5. 2017.

Simon Kragelj, ravnatelj

Danes oziroma trenutno stacionarni telefoni ne delujejo. Kdor želi odjaviti šolsko prehrano za otroka lahko to danes izjemoma sporoči na telefon 051 306 380.

Hvala za razumevanje. 

Sprejet je Zakon o spremembi in dopolnitvi zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (UR. l. RS, št. 88/16), ki širi krog upravičenih učencev do brezplačnega kosila. Do subvencije v višini cene kosila bodo od 1. 2. 2017 upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ne presega 36% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Šola bo podatke za učence, ki so prijavljeni na kosilo pridobila avtomatsko.

Starši učencev, ki niso prijavljeni na kosilo, lahko iz odločbe o otroškem dodatku ugotovite, ali je vaš otrok upravičen do subvencije, saj je podatek o odstotku neto povprečne plače razviden iz odločbe.

Simon Kragelj, ravnatelj

Obveščamo vas, da popoldanske pogovorne ure v januarju 2017 ostajajo na urniku v ponedeljek, 9. januarja 2017 od 16.00 do 17.00.

Na spletni strani šole v razdelku "Starši/Plačevanje obveznosti" smo objavili navodila za druge načine plačevanja mesečnih obveznosti do šole, z e računom in s t.i. trajnikom. Vabljeni, da si preberete podrobnejša navodila in pristopite k takemu načinu plačevanja obveznosti.

Simon Kragelj, ravnatelj

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 28. 11. 2016, bo potekalo prvo srečanje v okviru projekta, ki poteka pod okriljem Bralne značke Slovenije, z naslovom Medgeneracijsko branje. V šolski knjižnici nas bo ob 16.30 prijazno sprejela mag. Tilka Jamnik podpredsednica BZS in vodja projekta, ki nas bo popeljala skozi knjižno obarvan klepet. Starši in učenci, ki ste se predhodno prijavili na srečanje, boste v dar prejeli knjigo, da boste lahko uživali v skupnem branju.

Vljudno vabljeni tudi ostali.

Vodja aktiva: Mojca Batič Škarabot

Knjižničarka: Tjaša Klemenčič

Obveščamo vas, da zaradi nizke udeležbe krožka ročnih del v letošnjem šolskem letu NE BO.

Mentorica Dolores Štrukelj

Starše obveščamo, da so se na šoli pojavile naglavne uši (4. b razred). Starše naprošamo, naj otrokom redno pregledujejo lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Vodstvo šole

Starše obveščamo, da so se na šoli pojavile naglavne uši. Starše naprošamo, naj otrokom redno pregledujejo lasišče.

Nekaj nasvetov v povezavi z naglavnimi ušmi lahko najdete TUKAJ.

Ušivost in ukrepi

Vodstvo šole

Spoštovani starši!

V preteklih dneh ste v podpis prejeli Pogodbo o zagotavljanju šolske prehrane in izvajanju drugih storitev. Zaradi nekaj vprašanj o pomenu pošiljanja in podpisovanja te pogodbe podajamo naslednjo obrazložitev.

Namen pogodbe je izključno v tem, da se opredeli obveznosti ene in druge stranke, v tem primeru šole in staršev, pri izvajanju šolske prehrane in drugih storitev šole za učence, ter da šola pridobi podatke o starših, ki bi jih v skrajnem primeru potrebovala za izterjavo neplačanih računov. Šola bo enako kot doslej zagotavljala navedene storitve, starši pa so seveda dolžni za to plačati dogovorjeno ceno. Cene se dogovorijo s sprejemom Letnega delovnega načrta v mesecu septembru za tekoče šolsko leto, sprejme pa ga svet zavoda po predhodni pridobitvi mnenj učiteljskega zbora in sveta staršev. Šola s to pogodbo v ničemer ne razširja svojih pristojnosti oz. ne postavlja staršev kot plačnikov storitev v drugačen položaj, kot je to bilo do sedaj.

Prosimo torej, da učenci podpisano pogodbo vrnejo v šolo do konca pouka v šolskem letu 2015/2016, oziroma, da podpisano pogodbo dostavite na šolo do konca meseca junija 2016.

Izkoriščamo priložnost in prosimo, da tisti starši, ki še niste poravnali vseh obveznosti do šole, te poravnate najkasneje do začetka novega šolskega leta, to je do 1. septembra 2016.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav. Želimo vam prijetne počitniške dni.

Simon Kragelj, ravnatelj

Staršem petošolcev sporočamo, da so učenci srečno prispeli v šolo v naravi v Žusterno pri Kopru.

razredničarke 5. razredov

Mobilna aplikacija go2GO