Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Julij 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes249
Včeraj700
Ta teden4016
Ta mesec15009
Skupaj2390435

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

V petek, 21.9., se je 11 naših devetošolcev udeležilo najrazličnejših delavnic (od angleške, zgodovinske, orientacijske,…) na Cerju.  Ob pomniku braniteljem slovenske zemlje se je zbralo okoli 600 udeležencev iz različnih delov Slovenije ter sosednje Gorice in Tržiča. Ob mednarodnem dnevu miru smo pomagali tudi posaditi simbol slovenstva – lipo.

Helena Cizej,

šolska koordinatorica za UNESCO

CERJE

21. 9. 2018 smo se nekateri učenci v spremstvu učiteljice Helene Cizej odpravili na tradicionalne delavnice ob dnevu miru na Cerju. Teh delavnic se je skupaj udeležilo šeststo učencev iz 74 šol z namenom, da bi spodbujali mir in spoznali nove prijatelje. Obetal se nam je zabaven dan.

Zbrali smo se ob 7:45 pred vhodom v šolo. Razdelili smo si šolsko malico, nato pa odšli proti avtobusni postaji. Tam se je kar trlo ljudi, večinoma dijakov in učencev, ki so se udeležili enakega dogodka kot mi.

Na našem avtobusu so že bili italijanski učenci, kmalu zatem pa smo pobrali še dijake iz Trsta. Ko smo bili končno vsi natrpani na avtobus, smo se namenili proti Cerju. Tja smo prišli zgodaj, vendar nas je še vedno veliko učencev prehitelo. Gruče so se zbirale pod spomenikom ali v velikem belem šotoru, ki je bil postavljen. Starejše gospe so hodile okoli s košarami kruha in soli ter to delile prišlekom. Poleg tega smo prejeli še eno malico in izkoristili čas, da smo malo pojedli in si ogledali spomenik.

Prav na vrhu spomenika so bila postavljena ozka okna, skozi katera smo lahko videli od Alp vse do Jadranskega morja. Pod nami so se ustavljali avtobusi, ki so pripeljali še več udeležencev. Ko smo se razgledali, smo zapustili stolp in se namestili v velikem belem šotoru, kjer se je prireditev že začenjala.

Ko so se predstavili vsi organizatorji in se je zaključil kratek, a poučen dialog med nekaterimi dijaki in profesorjem zgodovine, so nas razdelili po delavnicah. Sam sem se udeležil Pogovora v angleškem jeziku, ki ga je vodil profesor Maks iz splošne gimnazije Nova Gorica. Delavnica se je začela za šotorom, kjer smo se z nekaj kratkimi igricami predstavili, nato pa smo si izbrali nam pomembno temo v okviru fraze »From generation to generation…for good«. Profesor je za nas rezerviral sobo v drugem nadstropju spomenika, kjer smo začeli debatirati o tej temi, seveda v celoti v angleščini, prav tako pa nam je naročil, naj se res poglobimo v težave današnje družbe. Prišli smo do veliko zanimivih in občasno nenavadnih zaključkov, a smo to na koncu sestavili v 4 glavne teme - sovraštvo, uničevanje okolja, tehnologija in prepovedane substance. Jaz in dijakinja splošne gimnazije sva bila izbrana, da predstaviva naše pogovore na zaključni prireditvi, zato je profesor ostal z nama in nama pomagal s pripravami.

Na zaključni prireditvi so se predstavile plesna in glasbena skupina, angleški, francoski in nemški jezik, gledališka igra ter pevski zbor. Kljub raznolikosti delavnic in predstavitev pa smo se iz vseh naučili pomembnost ohranjanja miru.

Jure Ipavec, 9. b