Nadomeščanja in urniki

November 2017
P T S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes62
Včeraj1133
Ta teden1195
Ta mesec19574
Skupaj1825548

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Je za šolo pomemben projekt v katerega je vključena že od samega začetka v šolskem letu 2009-10.

Sadje in zelenjava predstavljata pomembno skupino živil v uravnoteženem jedilniku vsakega posameznika. Zato smo tudi v šolskem letu 2013/14 s projektom nadaljevali, saj se zavedamo pomembnosti uživanja sadja in zelenjave pri otrocih.

Vsaj enkrat tedensko, običajno je bilo to ob sredah, smo učencem razdelili sadje, ki so ga pojedli v matičnih učilnicah. Sadje smo naročali večinoma pri lokalnih pridelovalcih, vključenih v ekološko ali vsaj integrirano pridelavo sadja. Pri tem smo zelo dobro sodelovali z bližnjim Sadjarskim centrom v Biljah. Ta obrok sadja je bil za učence brezplačen, saj je sredstva prispevala Evropska unija. Nosilec ukrepa je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, izvajalec ukrepa pa je Agencija republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

V okviru projekta smo izpeljali številne spremljevalne aktivnosti:

  • učenci so pri predmetih Gospodinjstvo, Sodobna priprava hrane, Načini prehranjevanja pripravljali različne jedi in pecivo iz sadja,

 

  • jedilnico smo uredili s slikami, ki promovirajo zdravo prehrano,
  • mlajši učenci so ustvarjali likovna dela v različnih likovnih tehnikah in z njimi sodelovali na likovnem natečaju Češnja.

  

  • učenci 1. razredov pa so pripravljali sadno solato in se učili o pomenu sadja v prehrani. V učilnicah so naredili tudi sliko sadnega drevesa, ki so mu podobo spreminjali z letnimi časi

  

  • o zdravi prehrani in pomenu sadja in zelenjave v prehrani so se v okviru naravoslovnega dne učili učenci 2., 3. in 5. razredov.
  • skupina šestošolcev je sodelovala na tekmovanju o poznavanju gojenja češenj na Dobrovem.

 

Koordinator projekta je bila Andreja Glavan Podbršček, pomočnica ravnatelja.

Mobilna aplikacija go2GO