Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nadomeščanja in urniki

Julij 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ni dogodkov

Erjavčeva soba

Na šoli imamo od marca 2012 spominsko sobo Frana Erjavca.

 

Več informacij si lahko preberete v zgibanki, ki jo najdete TUKAJ.

 

Za sprehod po Erjavčevi virtualni poti kliknite na spodnjo sliko.

 

Števec obiskov

Danes222
Včeraj700
Ta teden3989
Ta mesec14982
Skupaj2390408

Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje prijav, navigacije, statistike in ostale funkcije. Z brskanjem po strani se strinjate, da zabeležimo piškotke v vašem računalniku.

Oglejte si dokument o EU Direktiva o zasebnosti piškotkov.

Spletnih piškotkov niste sprejeli. Svojo odličitev lahko tudi razveljavite.

Sprejeli ste spletne piškotke. Svojo odločitev lahko tudi razveljavite.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si


 

SKRB ZA SOČLOVEKA nedvomno sodi med najpomembnejše vrednotne domene, kar jih človeštvo pozna. Je del naše evolucijske dediščine, brez nje človeštvo ne more obstati. V  veliki meri je temelj življenja v družbi in bi morala delovati v vseh ustanovah in skupnostih, v katerih ljudje živimo in delujemo: družine, šole, lokalne skupnosti, podjetja, neprofitne ustanove.

S prvim  modulom, s katerim smo vstopili v novo šolsko leto, poskusimo preiti od besed k dejanjem in bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu.

Edino, kar lahko reši človeštvo, je sodelovanje med ljudmi. Začetek uspešnega sodelovanja se prične v srcih posameznikov. (Bertrand Russell)

Varuhinji ETIKE IN VREDNOT: Neva Leban in Zora Korenč

»ZNANJE IN MODROST« JE NOV MODUL PROGRAMA  ETIKA IN VREDNOTE.

Ko govorimo o družbi znanja, je potrebno temu znanju dati pravo vrednost, ga umestiti v okvir družbenih izzivov in temeljnih vrednot. To pa je že kategorija modrosti.

Modul »ZNANJE IN MODROST« zajema:

  • LJUBEZEN DO UČENJA IN ZNANJA,
  • ZMERNOST,
  • PERSPEKTIVO,
  • ODGOVORNOST,
  • ODPRTOST DUHA,
  • RAZUMNOST.

Povabljeni, da v tem času posvetimo več pozornosti tej temi, tako v šoli kot doma. Tako bomo vsak zase in skupaj ustvarjali družbo etike in vrednot.

Varuhinji Etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

 

Tudi v šolskem letu 2016/17 bomo gradili na zavedanju, kako sta ETIKA IN VREDNOTA pomembni za STABILNO DRUŽBO PRIHODNOSTI.

Prvi modul, ki mu bomo posvetili več pozornosti je INTEGRITETA. Integriteta govori o celovitosti, o povezanosti vseh koščkov v celoto.

Vabljeni vsi; delavci šole, starši in učenci, da v tem obdobju posvetimo vsaj nekaj minut tej temi: poštenost, pogum, vztrajnost, vitalnost, skupna odgovornost, samodisciplina, čast.

Še vedno ste povabljeni vsi, da svoja razmišljanja, fotografije oz. risbice na to temo pritrdite na pano pred garderobo razredne stopnje.

Dodajava še nekaj fotografij izdelkov otrok lanskih tem, ki so krasili pano.                                                                       

                                                                                        Varuhinji etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

Modul "DELO IN USTVARJALNOST"v okviru projekta Etika in vrednote nas bo spremljal do konca šolskega leta.

Vabljeni vsi, da skupaj z otroki razmišljamo, kako sta delo in ustvarjalnost povezana. Pri delu, ki ga z veseljem opravljamo, smo vsekakor bolj ustvarjalni in inovativni.
Svoje ideje, razmišljanja, fotografije, risbice "ustvarjalno"pritrdimo na pano pred garderobo razredne stopnje.

Varuhinji Etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

"TRADICIJA" je nov modul, kateremu bomo v tem času posvetili nekaj več pozornosti.

Kako lahko to naredimo? Pozitivno vrednotimo in spoštujmo navade, šege, običaje in druga pozitivna izročila svojega okolja. Poudarek je na spoštovanju dobre tradicije, kamor pa ne sodijo predsodki, praznoverje in druge oblike vprašljivih izročil.

Dragi starši, učenci, učitelji. Bomo zmogli narediti nekaj v tej smeri? Božično novoletni prazniki, ki so bili prežeti s tradicijo v vsaki družini in ustanovi so za nami. Pred nami pa že pustni in postni čas. Tem nam vsekakor ne bo zmanjkalo. Srečno!

Varuhinji etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

V šolskem letu 2015/2016 na naši šoli nadaljujemo s projektom ETIKA IN VREDNOTE.

Pričeli smo z modulom »PRAVIČNOST«. Vabljeni vsi , tako delavci šole, kot tudi starši in učenci, da v tem času nekoliko več razmišljamo in se pogovarjamo na to temo. Svoja razmišljanja, fotografije oz. risbice pa lahko pritrdimo na pano pred garderobo razredne stopnje.

Varuhinji etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

V okviru programa ETIKA IN VREDNOTE V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU se je modul » KULTURA « v zadnjih dneh marca zaključil. V okviru le tega smo izvedli nekaj dejavnosti, h katerim so bili povabljeni učitelji in učenci naše šole. Nekateri ste svoje dejavnosti, ki ste jih izvajali na to temo, obeležili na panoju, ki je bil razstavljen v avli šole. Vsem se za kakršnokoli sodelovanje zahvaljujeva in vas vabiva, da se aktivno vključite v nov modul »UNIVERZALIZEM«, ki nas bo spremljal do konca šolskega leta.

Varuhinji etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč

V okviru programa ETIKA IN VREDNOTE V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU se je modul » ŽIVLJENJE, NARAVA, ZDRAVJE« v zadnjih dneh decembra zaključil. V okviru le tega smo izvedli nekaj dejavnosti, h katerim so bili povabljeni učitelji in učenci naše šole. Nekateri ste sodelovali pri izpolnjevanju vprašalnikov (tudi starši), drugi ste svoje dejavnosti, ki ste jih izvajali na to temo, obeležili na panojih, ki so bili razstavljeni v avli šole. Vsem se za kakršnokoli sodelovanje zahvaljujeva in vas vabiva, da se aktivno vključite v nov modul » KULTURA«, ki nas bo spremljal do pomladi.

Varuhinji etike in vrednot Neva Leban in Zora Korenč