Spoštovani starši, učenci, učitelji in drugi sogovorniki iz naše šole!

V lanskem šolskem letu  sem sprejela velik izziv. Pesnica Vida Mokrin Pauer me je nagovorila. Nagovorila me je tudi njena poezija, ki na hudomušen način izziva v ljudeh razmišljanja o nas samih, smislu življenja, našem mestu v tem svetu, vesolju…

K projektu smo pristopili zavzeto. Vse leto smo se v petih razredih učili pesmice iz muzikalčka. K sodelovanju so bili povabljeni vsi učenci, pridružili so se jim pevci mladinskega zbora.

Letošnji september in oktober sta bila namenjena piljenju, nadgradnji, razumevanju, povezovanju, občutenju ideje muzikalčka.

Z Vido, Kristino, Andrejo, Bojanom..

Bojan in njegove glasbene zamisli, pretanjene, sporočilne, energijske, čudovite in čarobne zamisli, ki se prelijejo v melodije, akorde, značaj…

Andreja in prekrasno, zavzeto spremljanje…

Otroci so veliko vložili, še več pa pridobili in to ne samo na glasbenem področju.

Kako čudovito je gledališče, ko lahko poješ in igraš z drugimi, ko drugi poskrbijo, da je na odru prava energija in da gre vse v pravo smer, v navdušenje, optimizem?

Ali ni to nekaj najlepšega kar doživijo otroci danes, za zmeraj?

Vabljeni  v Kulturni dom Nova Gorica v četrtek, 5. 12. 2019, ob 19. uri. Upamo, da bodo vsi sedeži polni do zadnjega kotička in da bo ponovitev še in še.

Dostopnost